Ο πρώην πρωθυπουργός με τους 2 τραπεζικούς λογαριασμούς εν μέσω κρίσης!

erotimatiko3-new_0

Αντικείμενο συζήτησης έχει γίνει ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου, μετά την κοινοποίηση του πόθεν έσχες του, στο οποίο φαίνεται ότι παρά την κρίση τα οικονομικά του μεγέθη αυξήθηκαν αισθητά, ανοίγοντας και δύο νέους προσωπικούς τραπεζικούς λογαριασμούς στην Αμερική για να αποταμιεύσει περίπου 140.000 δολάρια.

Ειδικότερα:

  • Στις ΗΠΑ στην Bank Of America άνοιξε τραπεζικό λογαριασμό με την σύζυγό του, τοποθετώντας 1.500 δολάρια.
  • Σε ελληνικές τράπεζες το ζεύγος Παπανδρέου έχει καταθέσεις ύψους 624.900 ευρώ. Συνολικά λοιπόν οι καταθέσεις του ζεύγους ξεπερνούσαν τότε τις 750.000 ευρώ.
  • Από τη σύγκριση των παλαιότερων πόθεν έσχες προκύπτει ότι το 2010 οι τραπεζικές καταθέσεις του ζεύγους ανέρχονταν σε 319.425 ευρώ και το 2011 σε 500.340 ευρώ.
  • Παράλληλα, η ακίνητη περιουσία δεν εμφανίζει μεταβολή. 

Αργά το βράδυ της Τετάρτης ο πρώην πρωθυπουργός εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία απαντά τα ακόλουθα:

«Μήπως η σκόνη σηκώνεται για να αποκρύβουν τα αδήλωτα κάποιων άλλων; Τα χρήματα που έχουν κατατεθεί σε λογαριασμούς του Γιώργου Α. Παπανδρέου, σε τράπεζα των ΗΠΑ, προέρχονται από τις δραστηριότητές του στο εξωτερικό - ομιλίες, σεμινάρια, παρουσιάσεις κλπ , και όλα, προκαταβολές και πληρωμές, έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις και στο πόθεν έσχες του.

Η ίδια η Επιτροπή Πόθεν Έσχες της Βουλής, έχει όλα τα σχετικά στοιχεία και ο Γιώργος Παπανδρέου, έχει δηλώσει όλα τα περιουσιακά του στοιχεία. «Όλα είναι νόμιμα και διαφανή. Μήπως η σκόνη σηκώνεται για να αποκρύβουν τα αδήλωτα κάποιων άλλων;

Μήπως αυτά πρέπει να ψάξουν οι αρμόδιοι, αξιοποιώντας το θεσμικό πλαίσιο που νομοθέτησε και εφάρμοσε η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου;»

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: Οι πράξεις τους έχουν συνέπειες

Εάν τα Σκόπια επιμείνουν σε αυτή τη γραμμή, θα καταστήσουν ουσιαστικά εξαιρετικά δύσκολη -αν όχι …