24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τους ταχυδρομικούς

eltaa=aa

Μία σειρά αιτημάτων και προβλημάτων που παρουσιάστηκαν αιφνιδιαστικά με την ανάληψη της νέας διοίκησης, οδηγούν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες του εργαζόμενους στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που μεταξύ άλλων όπως θα διαβάσετε στην ανακοίνωση-καταγγελία τους, η νέα διοίκηση σχεδιάζει περικοπές, συγκεκριμένα 7% (ακριβώς όμως!) στο μισθολόγιο μας και μείωση της αποζημίωσης κατά 5.000 ευρώ!

"Έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες συμπλήρωσε στα ΕΛΤΑ η νέα διοίκηση και στην συνεδρίαση του του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΟΣΤ, δεν πήρε αποφάσεις για να σταματήσει την καταστροφική πορεία των ΕΛΤΑ που προκάλεσαν οι νέοι διοικούντες.

Όπως ακούσαμε από την πλειοψηφούσα παράταξη, η νέα διοίκηση πρόλαβε σ’ αυτές τις έντεκα ημέρες και διάλυσε κυριολεκτικά ένα Οργανισμό μοντέλο, όπως τα ΕΛΤΑ, που λειτουργούσε άψογα και κυρίως αξιοκρατικά με την προηγούμενη διοίκηση!

Η διοίκηση αυτές τις 11 ημέρες:

  1. Ασχολείται με θέματα που αποδιοργανώνουν τα ΕΛΤΑ και απογοητεύουν τους εργαζόμενους!

  2. Δεν φρόντισε να προσλάβει μόνιμο προσωπικό για να καλύψει τα κενά!

  3. Δεν προσέλαβε εποχικό προσωπικό για να ξεκινήσει η χορήγηση των κανονικών αδειών!

  4. Διέλυσε το Δίκτυο, κλείνοντας καταστήματα, αφού δεν συνέχισε τις ...αξιοκρατικές προσλήψεις των ενοικιαζομένων και των ΚΟΙΝΣΕΠ.

  5. Βίασε το θεσμικό πλαίσιο της στελέχωσης και έκανε τρίμηνες αναθέσεις σε τέσσερις «ημετέρους» της, σε κενές διευθυντικές θέσεις, αλλά κυρίως το έκανε χωρίς να ρωτήσει αυτούς που ξέρουν ποιοι είναι οι ικανοί!

  6. Δεν προκήρυξε όλες τις διευθυντικές θέσεις στο πρώτο δεκαήμερο της παρουσίας της στον Οργανισμό, προκειμένου να τοποθετήσει με το σύστημα στελέχωσης νέους διευθυντές, όπως γινόταν τα τρία προηγούμενα χρόνια! ( Οι θητείες όλων των διευθυντών έχουν λήξει από το 2013, αλλά η προηγούμενη διοίκηση δεν πρόκανε να τις κάνει γιατί ασχολήθηκε με την σωτηρία του Ταχυδρομείου!)

  7. Παραβιάζει τον κανονισμό μεταθετότητας που λειτουργούσε αξιοκρατικά όλο το προηγούμενο διάστημα!

  8. Σχεδιάζει περικοπές, συγκεκριμένα 7% (ακριβώς όμως!) στο μισθολόγιο μας και μείωση της αποζημίωσης κατά 5.000 ευρώ!

  9. Θέλει να μειώσει τους ιδιώτες εργολάβους που εκτελούν ταχυδρομικό έργο και να το φορτώσει στις πλάτες μας!

  10. Θέλει να εφαρμόσει την κοινή συμφωνία που υπογράφηκε πριν ένα μήνα από την προηγούμενη διοίκηση και την ΠΟΣΤ και αφορά την αναδιοργάνωση του ΕΛΤΑ, αλλά αφού άλλαξε η διοίκηση πως τολμά η νέα να το κάνει!

  11. Δεν ενδιαφέρεται για τη μεγάλη μπίζνα με τους Κινέζους και ο ποταμός δεμάτων που ερχόταν από την Κίνα στα ΕΛΤΑ, μέχρι πριν από είκοσι ημέρες, σιγά-σιγά στέρεψε!

  12. Δείχνει αδράνεια στο θέμα της ενέργειας και οι πωλήσεις ηλεκτρικού ρεύματος από τα ΕΛΤΑ, που είχαν ξεκινήσει από τον Δεκέμβριο του 2015 (έτσι δεν έλεγε η προηγούμενη διοίκησης) σταμάτησαν ξαφνικά!

Για τους παραπάνω πολύ σοβαρούς λόγους, του ισοπεδωτικού «διοικητικού Αρμαγεδδώνα», που πρόλαβε μέσα σε ένα δεκαήμερο και διέλυσε το Ταχυδρομείο, η ηγεσία της ομοσπονδίας ζήτησε και πήρε εξουσιοδότηση, κατά πλειοψηφία, για επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες σε ημερομηνίες που θα κρίνει εκείνη.

Παράλληλα, όλως τυχαίως, τα σωματεία-δορυφόροι κατακλύζουν με καταγγελίες την Διοίκηση για τα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Ταχυδρομείο και οι Εργαζόμενοι και τα οποία δημιουργήθηκαν-γεννήθηκαν το τελευταίο δεκαήμερο.

Γιατί απ' ότι γνωρίζουμε όλοι καλά, μέχρι τις 19 Απριλίου (ημέρα τοποθέτησης της νέας Διοίκησης), δεν υπήρχε κανένα απολύτως πρόβλημα στα ΕΛΤΑ.

Όλες οι διοικητικές θέσεις ήταν στελεχωμένες αξιοκρατικά με αξιολόγηση (η τελευταία έγινε το 2010!)
Όλες οι οργανικές θέσεις ήταν πλήρως στελεχωμένες με το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό (οι τελευταίες προσλήψεις μονίμων υπαλλήλων έγιναν το 2006 !).

Το εποχικό προσωπικό προσλαμβανόταν στην ώρα του και οι κανονικές άδεις χορηγούνταν όλες κανονικά, γι' αυτό δεν είχαμε καμιά αποζημίωση τους τα τελευταία χρόνια!

Οι πωλήσεις των σερβίτσιων και των μπορνουζιών πήγαιναν υπέροχα κ.λπ. κ.λπ.!

Αν δεν λειτουργούσε έτσι άψογα ο Οργανισμός, εμείς είμαστε σίγουροι πως τα συνδικάτα μας στα ΕΛΤΑ θα είχαν αντιδράσει το ίδιο δυναμικά όπως ετοιμάζονται να κάνουν τώρα!!! Αλλά επειδή όλα λειτουργούσαν στην εντέλεια την τελευταία τριετία δεν έκαναν ούτε μια κλαδική απεργία για τα παραπάνω θέματα!

Ουαί υμίν!

Στα χωριά μας λένε μια παροιμία: Άλλοι παπάδες ήρθανε κι άλλα χαρτιά βαστούνε! Όσο νωρίτερα το συνειδητοπιήσουν κάποιοι τόσο το καλύτερο για όλους.

Το ευτυχές γεγονός είναι πως, αν κρίνουμε από την ενόχληση των γνωστών διαχρονικών σωτήρων μας, μάλλον η νέα Διοίκηση κινείται στην σωστή κατεύθυνση.

Γιατί αν δεν ενοχλούσαν οι πρώτες διοικητικές επιλογές, θα σήμαινε πως θα συνεχιζόταν η... βιώσιμη (!) και... αναπτυξιακή (!) τριετής πορεία του Οργανισμού.

Και μόνο από αυτό φαίνεται πως κάτι καλό ξεκίνησε στα ΕΛΤΑ.

Εμείς πάντως θα κρίνουμε εκ του αποτελέσματος!!!"

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: «Είμαι και για ηγέτης και για μπύρες- Θέλω να κυβερνήσω δύο τετραετίες»

Όσα είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην εφ΄όλης της ύλης συνέντευξή του στον Alpha. Oι …