Αποκατάσταση μισθών σε υπαλλήλους με άδικη διαθεσιμότητα!(Εγκύκλιος)

diathesimotita

Την μισθολογική αποκατάσταση υπαλλήλων που εσφαλμένα τέθηκαν σε διαθεσιμότητα, λόγω υπαγωγής τους στις εξαιρέσεις του άρθρου 90 παρ. 2 περίπτωση Δ΄ του ν.4172/2013, μετά την επαναφορά τους στην υπηρεσία, ζητά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης με εγκύκλιό του, στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρει πως:

«Σε πολλές περιπτώσεις, με την κατάργηση του συνόλου των θέσεων του κλάδου ή της ειδικότητας, τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και υπάλληλοι που ανήκαν στις εξαιρέσεις, έως ότου η Διοίκηση διαπιστώσει ότι πληρούνταν οι προϋποθέσεις υπαγωγής τους σε αυτές και φροντίσει για την αποκατάστασή τους. Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το αρ. πρωτ. ΔΙΔΑΔ/Φ42 Α/353/23265/28-12-2015 έγγραφο της Δ/νσης Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, στις περιπτώσεις που εκδίδεται απόφαση από την αρμόδια Διεύθυνση Διοικητικού, δημοσιευμένη σε ΦΕΚ, με την οποία ο εσφαλμένα τεθείς σε διαθεσιμότητα υπάλληλος μεταφέρεται αυτοδικαίως αναδρομικά από την ημερομηνία ισχύος των αποφάσεων κατάργησης της θέσης του σε συνιστώμενη προσωποπαγή θέση, παρέλκει η έκδοση πράξης ανάκλησης ή ακύρωσης της πράξης θέσης σε διαθεσιμότητα. Συνεπώς, οι υπάλληλοι που εμπίπτουν στην ανωτέρω περίπτωση θεωρούνται διοικητικά αποκατεστημένοι, και δύναται να τους καταβληθεί το ποσοστό των αποδοχών που τους είχε περικοπεί για το αντίστοιχο διάστημα λόγω εσφαλμένης θέσης τους σε διαθεσιμότητα».

ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εισαγγελία του Αρείου Πάγου για τον άνδρα που συμμετείχε στο επεισόδιο με την Κωνσταντοπούλου στα δικαστήρια του Βόλου

Η Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, με αφορμή επεισόδιο που σημειώθηκε μεταξύ της συνηγόρου πολιτών του …