500 οι άμεσες προσλήψεις στα ΑΕΙ

3ab826f

Άλλες 500 θέσεις εργασιας με ταυτόχρονη μείωση των λειτουργικών εξόδων μέσα από τη σύναψη συμφωνιών με τη ΔΕΗ, προανήγγειλε η αναπληρώτρια υπουργός Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων Σία Αναγνωστοπούλου, κατά στην τελετή αναγόρευσης του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής Κομοτηνής στο κεντρικό αμφιθέατρο του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.
«Αν δεν κρατηθεί η δημόσια και δωρεάν Παιδεία, θα καταρρεύσει η κοινωνία και αυτό δεν το θέλουμε σε καμία περίπτωση. Είμαστε από αυτούς που θα πουν τους μαθητές δυνητικά πολίτες. Άρα, λοιπόν, η πολιτεία είναι υποχρεωμένη να δώσει δωρεάν και δημόσια παιδεία και αυτό μπορούμε να το εγγυηθούμε. Δεν πρόκειται να κλείσει ούτε ένα νηπιαγωγείο, ούτε ένα σχολείο» κάνοντας λόγο για πλημμελή κατανόηση του περιεχομένου των εν λόγω διατάξεων. Κάποιοι δεν έχουν καταλάβει καλά τις διατάξεις που περάσαμε. Όταν επεκτείνουμε το ολοήμερο σχολείο και βγαίνει παντού ότι αυτό συρρικνώνεται, εκεί υπάρχει μία λάθος κατανόηση. Η έμφαση, τουλάχιστον από την παρούσα κυβέρνηση, δίνεται στη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Εμείς δεν είμαστε από αυτούς που θα πουν τους μαθητές πελάτες», κατέληξε στην ομιλία της.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για το Πάσχα: Η σκέψη μας, στους αδύναμους και στους ένστολους

Στην Τήνο βρίσκεται για τις ημέρες του Πάσχα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης Το μήνυμα για …