Σωρεία καταγγελιών από το σωματείο εργαζομένων στο Μετρό Θεσσαλονίκης

metro uessal

Να αποσύρουν τις αγωγές που κατέθεσαν οι 65 απολυθέντες, διεκδικώντας αποζημιώσεις απολύσεων, ώστε να τους επαναπροσλάβουν στην εργασία τους καταγγέλλουν ότι τους ζητείται από την εταιρεία που κατασκευάζει το Μετρό Θεσσαλονίκης, τα μέλη του Σωματείου Εργαζομένων.

Από την πλευρά τους για να κάνουν το πρώτο βήμα καλής θέλησης, απαιτούν:

  • Επαναπρόσληψη όλων,
  • Να μην αλλάξουν οι αποδοχές των χαμηλόμισθων,
  • Να δοθεί οριστικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση του έργου.

Στην συνέντευξη τύπου του σωματείου, ο πρόεδρός του Χάρης Κυπριανίδης, μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Δεν τηρήθηκε η δημόσια υπόσχεση για επιστροφή των απολυθέντων στην εργασία. Οι τελευταίοι 65 εργαζόμενοι στον αρχαιολογικό τομέα απομακρύνθηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο, χωρίς να πάρουν αποζημιώσεις, και ήταν αυτονόητη η διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στα δικαστήρια. Ο εργολάβος επικαλείται τις αγωγές και δεν επαναφέρει εργαζόμενους που ήταν ο πυρήνας των έργων. Όλοι οι αρχαιολόγοι, συντονιστές εργοταξίων, με πολύτιμη εμπειρία, που θα μπορούσαν να τρέξουν τις εργασίες, είναι εκτός".

Την ανησυχία του για τη μη επαναπρόσληψη των έμπειρων αρχαιολόγων και την τύχη του «αρχαιολογικού θησαυρού που αποκαλύπτεται», εξέφρασε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης, ο οποίος και δήλωσε:
"Η αριστερή κυβέρνηση και ο αριστερός υπουργός έχουν αθετήσει τις υποσχέσεις τους και προβαίνουν σε ωμό εκβιασμό προς τους εργαζόμενους. Αν δεν ανακληθούν οι αγωγές τους, δεν πρόκειται να προσληφθούν".


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Εργασία μετά τα 70 για 100.000 συνταξιούχους!!

Θα ξεπεράσουν τις 200.000 οι 70άρηδες απασχολούμενοι συνταξιούχοι, σε λίγους μήνες!! Σε ισχύ το δόγμα …