Γλιτώνουν τη σύνταξή τους εργαζόμενοι συνταξιούχοι(Δείτε ποιοι)

sintaksiouxos-ergazetai

Γλιτώνουν τη σύνταξή τους, η οποία συνεχίζει να καταβάλλεται κανονικά, όσοι συνταξιούχοι του ΟΑΕΕ, αναλάβουν μη μισθωτή απασχόληση σε κράτος – μέλος της ΕΕ, του ΕΟΧ και της Ελβετίας και που αν ήταν στην Ελλάδα, θα ασφαλιζόταν από το φορέα ασφάλισης των ελεύθερων επαγγελματιών.
Η συγκεκριμένη διευκρίνιση, ισχύει τόσο για συνταξιούχους λόγω γήρατος, όσο και για συνταξιούχους λόγω αναπηρίας. Υπενθυμίζεται ότι γενικότερα, σύμφωνα με τον κανονισμό παροχών του ΟΑΕΕ (ΠΔ 258/05), προβλέπεται ότι η καταβολή της σύνταξης αναστέλλεται αν συνταξιούχος γήρατος ή αναπηρίας αναλάβει άσκηση επαγγέλματος, που υπάγεται στην ασφάλιση του ΟΑΕΕ.
Κάτι τέτοιο όμως κατά το enikonomia.gr, δεν συμβαίνει στις περιπτώσεις που ο δικαιούχος επιλέξει να απασχοληθεί σε κάποια από τις χώρες που εντάσσονται στις παραπάνω ενώσεις κρατών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινοβουλευτική αντεπίθεση ΣΥΡΙΖΑ απέναντι στην κυβέρνηση για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει να προκαλέσει εσωτερικά ρήγματα στην κυβέρνηση και στη ΝΔ - Πρέσιγκ σε μεγάλο …