Με το νέο ασφαλιστικό τώρα οι νέες αιτήσεις συνταξιοδότησης

sintaksiouxoi-800x547

Την «πάτησαν» οι μελλοντικοί συνταξιούχοι που καταθέτουν τώρα τα χαρτιά τους για την υποβολή σύνταξης, αφού υπάγονται πλέον στο νέο ασφαλιστικό, που όπως σας έχει ενημερώσει εγκαίρως το ergasianews.gr, με το θέμα του «Δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ το νέο ασφαλιστικό», από τις 13 Μαίου, που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νόμος 4387/2016 «Ενιαίο Σύστημα Κοινωνικής Ασφάλειας- Μεταρρύθμιση ασφαλιστικού- συνταξιοδοτικού συστήματος- Ρυθμίσεις φορολογίας εισοδήματος και τυχερών παιγνίων και άλλες διατάξεις» (85/12-05-2016), όλα αλλάζουν στο συνταξιοδοτικό.

Όπως λοιπόν ενημερώνει με ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης:

«Από εκείνη την στιγμή και μετά, όσες αιτήσεις συνταξιοδότησης υποβάλλονται , υπάγονται στις διατάξεις του νέου ασφαλιστικού νόμου. Εξαιρούνται μόνο τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, των Σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού Σώματος: κατά τη ρητή πρόβλεψη του άρθρου 6 παρ. 4 του νόμου, θα υπαχθούν στις διατάξεις του από την 1η Ιουλίου 2016.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: «Με τα ιδιωτικά πανεπιστήμια στο μέλλον θα κλείσουν τα πανεπιστήμια στα νησιά»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ταξίδεψε στην Κέρκυρα για το Πάσχα και είχε συναντήσεις με τον περιφερειάρχη …