Παράταση απασχόλησης 79.079 συμβασιούχων του Δημοσίου

dhmosioiassets_LARGE_t_420_53791623_type13145

79.079 συμβασιούχοι με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, έργου και ωρομίσθιοι, μπορούν να πετύχουν σημαντική επιμήκυνση του χρόνου παραμονής τους στη θέση εργασίας , μετά την θετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για παράταση της απασχόλησης των συμβασιούχων του Δημοσίου, με την προυπόθεση να διαθέτουν απόφαση δικαίωσης σε πρώτη φάση, ασφαλιστικά μέτρα εν αναμονή της έκδοσης οριστικής απόφασης για την αγωγή που έχουν υποβάλλει.

Η εν λόγω απόφαση, έχει θετικό αντίκτυπο, σε μία μεγάλη κατηγορία εργαζομένων στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, οι οποίοι στο 24μηνο, που είναι το ανώτατο όριο εργασίας τους, μαζί με την ανανέωση των διαδοχικών συμβάσεων εργασίας, συνυπολογιζόταν και το διάστημα κατά το οποίο παρέμενε εργαζόμενος χάρη σε μια προσωρινή δικαστική διαταγή ή απόφαση ασφαλιστικών μέτρων, τώρα αυτό το  διάστημα δεν θα πρέπει να το συνυπολογίζουν στο πλαφόν των 24 μηνών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Αυγενάκης στον ΣΚΑΪ 100,3: Δεν θα κάνουμε πίσω σε αυτούς που παρανομούν

Όσοι τηρούν το νόμο είναι σύμμαχοί μας, όσοι δεν τον τηρεί θα είναι απέναντί μας, …