Νέα Υπόσχεση: Σταδιακή χαλάρωση των "capital controls"

capital controls

Από τον υπουργό Οικονομία Γιώργο Σταθάκη, δόθηκαν καινούργιες υποσχέσεις για χαλάρωση των capital controls, που οδεύουν στην συμπλήρωση ενός χρόνου εφαρμογής  και οι πολίτες ακόμα σηκώνουν χρήματα από τις τράπεζες με το σταγονόμετρο και όριο ανάληψης.

Σε νεότερες δηλώσεις του λοιπόν ο υπουργός ανέφερε:

"Στο πλαίσιο της πορείας προς την ανάπτυξη θα συμβάλουν η συμμετοχή των ελληνικών τραπεζών στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης , ο νέος αναπτυξιακός νόμος και το νέο ΕΣΠΑ, ενώ πρόσθεσε ότι συνεχίζεται η απλοποίηση των γραφειοκρατικών διαδικασιών ενώ προχωράει η αναμόρφωση του θεσμικού πλαισίου για τις δημόσιες συμβάσεις.

Δεν είναι οι φορολογικοί συντελεστές το καθοριστικό ζήτημα για να πραγματοποιηθεί μία επένδυση στη χώρα μας. Η Ελλάδα στηρίζεται σε ανθρώπινο δυναμικό με υψηλές δεξιότητες και αυτή είναι η βάση των επενδύσεων που επιδιώκει η κυβέρνηση ώστε οι νέοι να έχουν δουλειά και αξιοπρεπείς μισθούς, και αυτές οι επενδύσεις αφορούν και την μικρομεσαία και νεανική και καινοτόμα επιχειρηματικότητα."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Θέλουμε να κυβερνήσουμε καλύτερα για το καλό όλου του κόσμου

Αναφερόμενος στη Νέα Δημοκρατία παρατήρησε πως κυβερνά πέντε χρόνια τώρα και δεν μπορεί ακόμα να …