Σε 12 δόσεις η επιστροφή του ΕΚΑΣ από χιλιάδες συνταξιούχους!

EKAS-ULI

"Το ΕΚΑΣ αποτελεί προνοιακή και όχι συνταξιοδοτική παροχή, η οποία δίνεται, μετά από έλεγχο πόρων και επανακαθορίζεται, ετησίως, ανάλογα με τα εισοδήματα των δικαιούχων" σημειώνει στην διευκρινιστική του ανακοίνωση το υπουργείο Οικονομικών, για το πώς θα γίνει από τους δεκάδες χιλιάδες συνταξιούχους, η επιστροφή των χρημάτων του ΕΚΑΣ, που έλαβαν το πρώτο εξάμηνο του 2016..

"Ο επανακαθορισμός γίνεται κάθε Ιούνιο, κατόπιν επεξεργασίας των φορολογικών δηλώσεων. Σε περίπτωση που έχουν καταβληθεί επιδόματα σε πρώην δικαιούχους που έχουν υπερβεί τα εισοδηματικά κριτήρια, αυτά επιστρέφονται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

Η ίδια πάγια διαδικασία θα εφαρμοστεί και εφέτος και η επιστροφή θα γίνει σε 12 μηνιαίες δόσεις με ισόποσο συμψηφιστικό υπολογισμό της σύνταξης.

«σα τρομολαγνικά γράφτηκαν περί δήθεν δέσμευσης του ενός τρίτου της σύνταξης για το συμψηφισμό δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και διαδίδονται αποκλειστικά και μόνο για προφανείς πολιτικές σκοπιμότητες».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην τουρκική Milliyet

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε ότι οι δύο χώρες αντιμετωπίζουν κοινές προκλήσεις και θα πρέπει να μιλάνε περισσότερο …