Ανατροπή: Σύνταξη στα 50 και για τους άνδρες με ΑΜΕΑ παιδί!

fathers-day

Την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου για σύνταξη και στους άντρες που έχουν παιδί με αναπηρία στην ηλικία των 50 ετών, γνωστοποιεί στους ενδιαφερόμενους η ΠΟΕΔΗΝ, κοινοποιώντας την απόφαση του  Ελεγκτικού Συνεδρίου και στον  υπουργό Οικονομικών, ζητώντας την σύνταξη και ψήφιση με τροπολογία σε νόμο ή με υπουργική απόφαση, την επέκταση του συνταξιοδοτικού αυτού δικαιώματος και στους άνδρες.

Η απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου:

«Η διάταξη του άρθρου 56 παρ. 1 του Συνταξιοδοτικού Κώδικα θεσπίζει το 50ό έτος ως όριο ηλικίας για τη συνταξιοδότηση των γυναικών δημοσίων υπαλλήλων που είναι μητέρες με ανήλικα τέκνα ή ανίκανα παιδιά κατά ποσοστό 50% και άνω ή ανίκανο σύζυγο κατά ποσοστό 67%, εφόσον έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως τις 31.12.2010.

Πρέπει για λόγους αποκατάστασης της ίσης μεταχείρισης των δύο φύλων να τύχει εφαρμογής και στους άνδρες υπαλλήλους που είναι στην ίδια κατάσταση, που έχουν, δηλαδή, ανήλικο τέκνο εφόσον θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα έως τις 31.12.2010.»

Έτσι η ΠΟΕΔΗΝ, στην επιστολή της προς τον υπουργό αναφέρει συμπληρωματικά πως:

«Η η εν λόγω κατάφορη αδικία μπορεί να στοιχίζει στην κατηγορία αυτή των ανδρών 17 έτη επιπλέον παραμονής στην εργασία, λόγω της αύξησης των ορίων ηλικίας με τους Ν. 4336/2015, Ν. 4337/2016 (όσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις στο μεταβατικό στάδιο 2015-2021)».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνάντηση Μητσοτάκη με Ερντογάν στην Άγκυρα: Η ατζέντα, τα «αγκάθια» και οι στόχοι της Αθήνας

Το μήνυμα που έστειλε ο Έλληνας πρωθυπουργός στον Τούρκο πρόεδρο ενόψει της μεταξύ τους συνάντησης …