Προσλήψεις έως το 2018, στο Δημόσιο, άνευ περιορισμών

proslipseis1

«Για το έτος 2017 ο αριθμός των ετήσιων προσλήψεων και διορισμών του μόνιμου προσωπικού και του προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου στους φορείς της παραγράφου 1 του άρθρου 1 του νόμου 3812/2009 (Α 234) δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από τον λόγο ένα προς τέσσερα (μία πρόσληψη ανά τέσσερις αποχωρήσεις) και για το έτος 2018 δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερος συνολικά από το λόγο ένα προς τρία (μία πρόσληψη ανά τρεις αποχωρήσεις) στο σύνολο των φορέων.

Στους ανωτέρω περιορισμούς δεν εμπίπτουν οι διορισμοί και οι προσλήψεις προσωπικού που προκύπτουν σε συμμόρφωση με αμετάκλητες αποφάσεις δικαστηρίων, για τις οποίες οι προβλεπόμενες αποφάσεις κατανομής έχουν εκδοθεί μετά την 1.1.2015, με αποφάσεις του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, καθώς και η μεταφορά προσωπικού από τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Κεφ. Α του νόμου 3429/2005 (Α’ 314) προς τους φορείς της παρ. 1 του άρθρου 1 του νόμου 3812/2009 (Α΄234)».

Αυτό καθορίζεται στο άρθρο 64 του πολυνομοσχεδίου, που θα ψηφιστεί την Κυριακή,  με την «προσθήκη εδαφίων στο άρθρο 11 του ν. 3833/2010», όπως ισχύει.

Δηλαδή από την καθορισμένη κάθε φορά αναλογία σε σχέση με τις αποχωρήσεις, που έχει εφαρμοστεί από το 2010, εξαιρούνται:

  • προσλήψεις με κατανομή το 2015, κατ’ εφαρμογή αμετάκλητων δικαστικών αποφάσεων ελληνικών δικαστηρίων,
  • τοποθετήσεις σε δημόσιες υπηρεσίες, νομικά πρόσωπα, ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού κ.ά. με μεταφορά προσωπικού από νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου που ανήκουν στο κράτος ή επιχορηγούνται τακτικώς από κρατικούς πόρους κατά 50% τουλάχιστον του ετήσιου προϋπολογισμού τους,
  • αποφάσεων του Δικαστηρίου Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Αξίζει να αναφερθεί πως περιλαμβάνεται και διάταξη στο πολυνομοσχέδιο, σχετικά με την αναλογία προσλήψεων προς αποχωρήσεις, που μειώνεται προς όφελος των προσλήψεων και θα διαμορφωθεί ως:

  • 2017 1 πρόσληψη προς 4 αποχωρήσεις
  • 2018 1 πρόσληψη προς 3 αποχωρήσεις.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πάσχα: Πώς κινήθηκε η αγορά

Έξι στους δέκα καταναλωτές διατήρησαν και αύξησαν τις αγορές τους φέτος - Καλύτερη σε σχέση με …