Δημήτρης Καραγεωργόπουλος: Οι νέοι επιστήμονες μεταναστεύουν μαζικά(VIDEO)

metanastes-thumb-large

Μαστίζει την Ελλάδα, η ανεργία των νέων και ειδικά των νέων επιστημόνων, οι οποίοι μεταναστεύουν μαζικά, αφού η Ελλάδα τους γυρίζει την πλάτη, ενώ στο εξωτερικό είναι περιζήτητοι, λόγω της εκπαίδευσης τους, που θεωρείται από τις καλύτερες.

Το θέμα απασχολεί εκατοντάδες οικογένειες, αλλά και την πορεία της Ελληνικής οικονομίας.

Μάλιστα κατ΄επανάληψη η ΓΣΕΕ, έχει συστήσει την προσοχή των κυβερνώντων, που αφήνουν τα «μυαλά» της χώρας να την εγκαταλείπουν, μη έχοντας άλλη λύση, εάν θέλουν να ασχοληθούν με το αντικείμενο που σπούδασαν, να ζήσουν αξιοπρεπώς από αυτό και να μπορέσουν να κάνουν οικογένεια, όπως επεσήμανε στην ουσιαστική του παρέμβαση σε μία εκπομπή μεγάλης τηλεθέασης στις νέες ηλικίες του ALPHA, «Σπίτι μου σπιτάκι μου», ο Γραμματέας Τύπου της ΓΣΕΕ Δημήτρης Καραγεωργόπουλος.

Φυσικά από την παρέμβαση του δεν απουσίαζε και η αναφορά για την στάση πολλών εργοδοτών, που εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους, με αυτούς να φοροδιαφεύγουν και τους εργαζόμενους τους και να φορολογούνται για χρήματα που δεν έλαβαν ποτέ και να δουλεύουν απλήρωτοι....

Πως τα καταφέρνουν;

Σύμφωνα με την αποκάλυψη του Δημήτρη Καραγεωργόπουλου, ως εξής:

«Οι εργοδότες αυτοί, καταβάλλουν ναι μεν τον μισθό και τα δώρα στον τραπεζικό λογαριασμό των εργαζομένων, αλλά ταυτόχρονα απαιτούν από τους ίδιους να κάνουν ανάληψη και να επιστρέψουν μέρος ή και ολόκληρο το μισθολογικό τίμημα (αν πρόκειται για δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα ή επιδόματα αδείας) στο ταμείο της εταιρείας...»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

IOBE: Σταθερός ο δείκτης οικονομικού κλίματος

Σε καμπή βρίσκεται η ελληνική οικονομία, σύμφωνα με το ΙΟΒΕ   Στα …