ΠΑΜΕ:Συλλαλητήριο κατά του πολυνομοσχεδίου

pame_6

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στις συνδικαλιστικές οργανώσεις, στις σωματειακές επιτροπές, στους νέους, στους άνεργους και στους συνταξιούχους, να αντιδράσουν μαζικά και να «μην δεχτούν τη νέα εξαθλίωση», με τον περιβόητο «κόφτη», απευθύνει το ΠΑΜΕ, με το νέο συλλαλητήριο, που διοργανώνει στις 5.30 σήμερα το απόγευμα στην Ομόνοια, την ώρα που στην βουλή θα ψηφίζεται το πολυνομοσχέδιο

Στην ανακοίνωση του τονίζει:

"Στο νέο νομοσχέδιο που θα φέρει η κυβέρνηση, περιλαμβάνεται ο αυτόματος κόφτης δηλαδή ένα αυτόματος μπαλτάς που θα κόβει και θα μειώνει μισθούς και συντάξεις, κοινωνικά επιδόματα θα προκαλεί αυτόματες περικοπές σε κονδύλια προς τα ασφαλιστικά ταμεία, τα νοσοκομεία, τα σχολεία, τα πανεπιστήμια, τους δήμους και άλλους φορείς της Τοπικής Διοίκησης, όταν θα διαπιστώνεται πως δεν πιάνονται οι δημοσιονομικοί στόχοι των κρατικών προϋπολογισμών και του μνημονίου. Η κυβέρνηση λέει ψέματα, φέρνει νέο, 4ο μνημόνιο. Την ίδια στιγμή γενικεύουν τη φοροεπέλαση παντού:
* Αυξάνουν τον ΦΠΑ από το 23% στο 24%, εξέλιξη που θα επιφέρει νέες μαζικές αυξήσεις σε προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης.
* Αυξάνουν τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης που επιβάλλονται στη βενζίνη, στο πετρέλαιο κίνησης, στο πετρέλαιο θέρμανσης, στο υγραέριο, στο φυσικό αέριο και στην κηροζίνη με εφαρμογή από 1η Ιούνη.
* Σχεδιάζουν να επιβάλουν νέους ειδικούς φόρους στη σταθερή τηλεφωνία, στη συνδρομητική τηλεόραση, στα τσιγάρα, στα τέλη των αυτοκίνητων, στον καφέ, στα ποτά. Η μαζική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις είναι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή αυτών των πολιτικών."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ανδρουλάκης: Κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των εκτελεσθέντων στην Καισαριανή

Κρατάμε τη θυσία τους για ελευθερία, δημοκρατία και κοινωνική δικαιοσύνη ως πυξίδα, ανέφερε ο πρόεδρος …