ΔΩΡΕΑΝ η μετακίνηση των ανέργων με τα ΜΜΜ(Δικαιούχοι)

mmm-800x480

Απαλλάσσονται τελικά οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ της καταβολής κομίστρου στα δημόσια μέσα μαζικής μεταφοράς του δικτύου ΟΑΣΑ και των γραμμών του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών), αφού κυρώθηκε η υπ’ Αριθμ. Οικ. Α-40580/3128 /30.06.2015 ΚΥΑ, του Ν.4331/2015 (άρθρο 77), για την δωρεάν μετακίνηση των ανέργων με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αρμοδιότητας ΟΑΣΑ.

Αποδεικτικά δωρεάν μετακίνησης:

  • Βεβαιώσεις ανεργίας που έχουν εκδοθεί από το διαδίκτυο από πιστοποιημένους χρήστες των ηλεκτρονικών υπηρεσιών του ΟΑΕΔ.
  • Επίδειξη οιουδήποτε αποδεικτικού ταυτότητας που φέρει φωτογραφία (Δελτίο Αστ. Ταυτότητας, Διαβατήριο, Δίπλωμα οδήγησης, Βιβλιάριο ασφ. Φορέα)
  • Πρόσφατη βεβαίωση ανεργίας (που έχει ισχύ 30 ημέρες από την έκδοσή της), η οποία ανανεώνεται και μέσω ΚΕΠ, συνοδευόμενη από την ισχύουσα κάρτα ανεργίας, αμφοτέρων εκδοθέντων από τον ΟΑΕΔ.

Η δωρεάν μετακίνηση ανέργων ισχύει μόνο για την Αθήνα, ενώ και αυτοί σε μερικούς μήνες, μάλλον θα χάσουν αυτό το προνόμιο, λόγω της εισόδου των συγκοινωνιών στο νέο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΗΠΑ-Χρηματιστήριο: Μικτές τάσεις στο κλείσιμο της Γουόλ Στριτ

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 172,13 μονάδων (+0,44%) στις 39.056,39 μονάδες …