Λουκέτο στα Δημόσια Νοσοκομεία!

giatros-nosokomeio4
Η αδιανόητη κατάσταση εγκατάλειψης και υποβάθμισης των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας υποχρεώνουν το προσωπικό στην κήρυξη νέων κινητοποιήσεων, στο πλαίσιο του αγώνα τους για να σωθεί το ΕΣΥ, προτού βάλει και οριστικά λουκέτο από την πολιτεία.
Αποφασίστηκε από την ΠΟΕΔΗΝ  24ωρη απεργία την Τετάρτη 8 Ιουνίου, με ταυτόχρονη συγκέντρωση την ίδια ημέρα έξω από το Υπουργείο Υγείας στις 11 το πρωί.
Εξέδωσαν και την ακόλουθη ανακοίνωση στην οποία μεταξύ άλλων εξηγούν:
«Η ζωή των ασθενών τίθεται σε κίνδυνο κατ’ εξακολούθηση, εξαιτίας των προβλημάτων του ΕΣΥ τα οποία βρίσκονται σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα. Χάνουν τη ζωή τους ασθενείς ψάχνοντας να βρουν κλίνη ΜΕΘ.
Καταθέσαμε Αναφορά στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου την οποία παρέλαβε, για να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες που προκύπτουν στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας για τον κίνδυνο που τίθεται η ζωή ασθενών κατ’ εξακολούθηση, εξαιτίας των προβλημάτων του ΕΣΥ τα οποία βρίσκονται σε μη διαχειρίσιμα επίπεδα.
Χάνουν τη ζωή τους ασθενείς ψάχνοντας να βρουν κλίνη ΜΕΘ. Έκλεισαν 50 κλίνες ΜΕΘ επειδή δεν ανανεώθηκε η σύμβαση των 190 εργαζομένων που απασχολούνταν στις ΜΕΘ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ, προκειμένου η κυβέρνηση να προσλάβει «τα δικά της παιδιά» αφού οι προσλήψεις είναι εκτός ΑΣΕΠ. Ακόμη οι Υπουργοί μαγειρεύουν τις λίστες.
Στην έξαρση της γρίπης στις λίστες αναμονής του ΕΚΑΒ ήταν πάνω από 80 ασθενείς περιμένοντας να βρουν ΜΕΘ. Τώρα πάνω από 30. Οι πιθανότητες να χάσουν τη μάχη για τη ζωή εκτός ΜΕΘ τριπλασιάζονται.

Το προσωπικό είναι κάτω των ορίων ασφάλισης».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνέντευξη Ερντογάν στην Καθημερινή πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη και …