Ενίσχυση οικονομική σε ανέργους

euroXARTONOMISMATA_695_450

6.468.000 ευρώ για συνολικά 557 απολυμένους, με σκοπό να βοηθηθούν στην αναζήτηση καινούργιου εργασιακού αντικειμένου, ενέκρινε η επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, με την αξιοποίηση υπηρεσιών επαγγελματικού προσανατολισμού, επαγγελματικής κατάρτισης, ειδικών συμβουλευτικών υπηρεσιών για την επιχειρηματικότητα και συνεισφορών για τη σύσταση επιχειρήσεων και καταβολής επιδομάτων.
Επόμενο βήμα θα είναι η έγκριση της Ολομέλειας του ΕΚ και του Συμβουλίου των υπουργών.

«Το πρόγραμμα αφορά αποκλειστικά τους απολυμένους των σούπερ μάρκετ "Λάρισα", από τους οποίους οι 422 ήταν εργαζόμενοι και οι 135 εργαζόμενοι-ιδιοκτήτες. Όλοι τους είδαν το δρόμο της εξόδου, όταν η συνεταιριστική που τους απασχολούσε κήρυξε πτώχευση και αποτελούν σε ποσοστό άνω του 73,5% μακροχρόνια ανέργους», τονίζεται στην σχετική απόφαση.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Η Telemach Σλοβενίας εξαγοράζει την T-2

Η Telemcach Σλοβένιας υπέγραψε συμφωνία αγοράς μετοχών με την Garnol για την απόκτηση μετοχών της …