Σύνδεση καρκίνου και κινητών; Προκαταρκτικά στοιχεία έρευνας(ΕΔΩ)

kinitoKarkinos-1728x800_c

Βάσιμες ενδείξεις από τα προκαταρκτικά στοιχεία έρευνας επιστημόνων της αμερικανικής κυβέρνησης, συνδέουν σε ανησυχητικό επίπεδο τον καρκίνο στον εγκέφαλο και στην καρδιά, με την μακροχρόνια έκθεση στην ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που εκπέμπεται από τα κινητά τηλέφωνα και τις άλλες ασύρματες συσκευές, αυξάνει τον κίνδυνο για την εμφάνιση καρκίνου.

Βέβαια πρόκειται για έρευνα, που έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων στον επιστημονικό κόσμο, έχει θορυβήσει τους πολίτες, διεξήχθη με πειραματόζωα ποντίκια και  αρουραίους, αλλά συνοδεύεται από την δήλωση του επιστήμονα βιοστατιστικής Κρίστοφερ Πόρτιερ, πρώην επικεφαλής του Εθνικού Προγράμματος Τοξικολογίας, ο οποίος ενίσχυσε τον υπάρχοντα φόβο τονίζοντας:

«Η νέα μελέτη με ανησυχεί πραγματικά  και είμαι ειδικός. Πρόκειται όχι απλώς για μια συσχέτιση, αλλά οπωσδήποτε για μια αιτιολογική σχέση. Έλεγξαν τα πάντα σε αυτή τη μελέτη και προέκυψε καρκίνος λόγω της έκθεσης στην ακτινοβολία».

Σύμφωνα με τα υπάρχοντα υπό ανάλυση στοιχεία της έρευνας που δημοσιοποιήθηκαν:

  • Αυξήσεις σε βάθος χρόνου στα περιστατικά καρκίνου, παρά τα χαμηλά επίπεδα της ακτινοβολίας ραδιοσυχνοτήτων (RF)
  • Περιέργως αυξημένα ποσοστά καρκίνου βρέθηκαν μόνο σε αρσενικούς αρουραίους
  • Αυξημένες βλάβες στο DNA των πειραματόζωων
Ωστόσο το Εθνικό Πρόγραμμα Τοξικολογίας διευκρίνισε ότι τα πορίσματα της έρευνας είναι ακόμη προκαταρκτικά, ότι εξετάζονται από άλλους ειδικούς και ότι τα πλήρη ευρήματα θα δοθούν στη δημοσιότητα εντός του 2017, ενώ επιστήμονες των Εθνικών Ινστιτούτων Υγείας των ΗΠΑ εξέφρασαν επιφυλάξεις για τη μεθοδολογία του πειράματος, το μέγεθος του δείγματος, τις διαφορές στα ευρήματα σε σχέση με παλαιότερες μελέτες, και παράλληλα θεωρούν ότι υπήρξε βιασύνη δημοσιοποίησης αυτών των στοιχείων.

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βρετανία: Βγήκε από την ύφεση η οικονομία της

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία από το Γραφείο Εθνικής Στατιστικής, το ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου …