Από την Εθνική Σύνταξη η κάλυψη του ΕΚΑΣ

ekassss

Από την Εθνική Σύνταξη θα αντικατασταθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ, το οποίο σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομίας, είναι ξεκάθαρο και πρωθυπουργική απόφαση, να μην επιστραφεί από τους 70.000 συνταξιούχους-δικαιούχους του πρώτου τετραμήνου του 2016, που με τις αλλαγές του ασφαλιστικού νόμου, δεν το δικαιούνται πλέον.

Σίγουρος εμφανίστηκε ο Γιώργος Σταθάκης και για την θετική γνώμη των θεσμών, λέγοντας:  «Το ζήτημα με το ΕΚΑΣ στη διαπραγμάτευση θα λυθεί χωρίς προβλήματα και δεν θα παρακρατηθεί από τους συνταξιούχους, ενώ η σταδιακή περικοπή του θα καλυφθεί από την εθνική σύνταξη, θα βγάζει άθροισμα μεγαλύτερο από σήμερα. Ένας συνταξιούχος θα λαμβάνει την εθνική σύνταξη, που σήμερα υπολογίζεται στα 385 ευρώ μηνιαίως, και την όποια σύνταξή του. Στην περίπτωση που η σύνταξη πέφτει κάτω από το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα, είπε ότι θα καλύπτεται η διαφορά.

Θα γίνουν οι βελτιώσεις για να ολοκληρωθούν τα προαπαιτούμενα και να εκταμιευθεί η δόση, μιας και θα υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

JOBmatch: Στόχος η άμεση διασύνδεση επιχειρήσεων με όσους αναζητούν εργασία σε τουρισμό-εστίαση

Η πλατφόρμα JOBmatch.dypa.gov.gr παρέχει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να δουν άμεσα ποιοι υποψήφιοι εργαζόμενοι ταιριάζουν …