Κατάργηση των Οικογενειακών Επιδομάτων

dimosio_new

Χαστούκια συνέχεια προς την ομάδα των εργαζομένων στο Δημόσιο τομέα, αφού με την έκδοση των καινούργιων συντάξεων, κόβονται τα επιδόματα συζύγου ή τέκνων, άρα επέρχονται μειώσεις στις αποδοχές τους, κλιμακωτές από 28% ως και 50%.

Μάλιστα να τονιστεί ότι στις πληρωμές στα τέλη Ιουνίου θα δουν αναδρομικές τις περικοπές των τελευταίων τριών μηνών!

Κατηγορία Έτη υπηρεσίας Παλιό μέρισμα Νέο μέρισμα
ΠΕ 35 232 127
ΤΕ 35 223 121
ΔΕ 25 163 96
ΥΕ 25 145 83

Παράλληλα:

  • Μειώνεται το όριο περικοπής σύνταξης για όσους συνταξιούχους έχουν κάποια εργασία για όσους λαμβάνουν άνω των 780 ευρώ, στους οποίους η μείωση θα εκτιναχθεί  στο 70%!
  • Το μέρισμα μειώνεται στα 30 ευρώ από τα 90 το κατώτατο ποσό, ενώ χάνουν το επίδομα τα τέκνα αποβιωσάντων γονέων μετά τα 18 ή τα 24 εάν σπουδάζουν, ενώ η παροχή αυτή καταργείται και για τις άγαμες θυγατέρες.
  • Μειώνεται επιπλέον το εφάπαξ για τους αυτοαπασχολούμενους καθώς θα υπολογίζεται με 65% και όχι με 75% του εισοδήματος.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Απαιτούνται απαντήσεις στα εύλογα ερωτήματα για τη διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ

H γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ - ΚΙΝΑΛ Ευαγγελία Λιακούλη υποστηρίζει ότι το υπουργείο Εσωτερικών …