ΔΝΤ: Οι φτωχοί την πληρώνουν με τα προγράμματα διάσωσης

ftoxeia_peina_6

Έκκληση να λαμβάνονται υπόψη περισσότερο οι κοινωνικά αδύνατοι όταν πρόκειται να καλυφθούν δημοσιονομικά κενά, απευθύνει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με ειδική αναφορά στην Ελλάδα, από τον επικεφαλής οικονομολόγο Μορίς Οπστφελντ, κατά την διάρκεια εσωτερική ενημέρωση σε δημοσιογράφους που είναι διαπιστευμένοι στο ΔΝΤ, την οποία ενέταξε στις χώρες τις τόσο « υπερχρεωμένες ώστε η πρόσβασή τους στις αγορές είναι κλειστή».

Το θέμα έφερε στο προσκήνιο με δημοσίευμά της η Γερμανική χρηματιστηριακή ιστοσελίδα boerse-online, στο οποίο τονίζεται:

«Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική από το να κάνουν περικοπές στις κοινωνικές παροχές . Οι έρευνές μας δείχνουν πως σε τέτοιες περιπτώσεις οι φτωχοί σηκώνουν δυσανάλογο βάρος. Είναι σημαντικό να λαμβάνονται υπόψη οι πιο αδύναμοι όταν πρέπει να συνταχθεί ο προϋπολογισμός.

Το ΔΝΤ ζητά από τους διεθνείς δανειστές ελαφρύνσεις του χρέους της Eλλάδας, όπως το πάγωμα των τόκων στο 1,5 % ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω κοινωνικές περικοπές, οι οποίες θα επιβαρύνουν το λαό.

Ο πόνος τον οποίο μπορούν να αντέξουν οι οικονομίες έχει όρια. Σε ιδιαίτερα δύσκολες περιπτώσεις το ΔΝΤ συστήνει την αναδιάρθρωση του χρέους, η οποία θα πρέπει να επιβαρύνει και τους δανειστές.

Αυτή είναι η προσέγγιση την οποία συστήνουμε.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης: Ας δουν οι άνθρωποι του προοδευτικού κέντρου ποιος διαχειρίζεται την υγεία τους

 «Ο Άδωνις Γεωργιάδης τοποθετήθηκε στο υπουργείο Υγείας με έναν στόχο: τη διάλυση του ΕΣΥ προκειμένου …