ΠΑΣΚΕ:Αποτελέσματα εκλογών στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας

paske

Την εμπιστοσύνη εκατοντάδων αντιπροσώπων και χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα κέρδισε η παράταξη της ΠΑΣΚΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθηνών, καθώς στις εκλογικές διαδικασίες που υπήρξαν απέσπασε 5 έδρες στη Διοίκηση και 3 έδρες αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ, αυξάνοντας σημαντικά τη δύναμή της σε σχέση με το προηγούμενο εκλογικό συνέδριο του ΕΚΑ.

Στην  ανακοίνωση που εξέδωσε τονίζει:

"Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Η παράταξή μας ενωμένη, μαχητική και δυνατή όσο ποτέ, έδωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο δυναμικά τη μάχη στις εκλογές του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, διεκδίκησε και κέρδισε την εμπιστοσύνη εκατοντάδων αντιπροσώπων και χιλιάδων εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα.

Για μια ακόμη φορά οι συνάδελφοί μας επέλεξαν με σαφές ιδεολογικό πρόσημο την παράταξη των έργων, της δράσης, της υπευθυνότητας και της αποτελεσματικότητας. Η ΠΑΣΚΕ εξέλεγξε 5 έδρες στη Διοίκηση και 3 έδρες αντιπροσώπων στη ΓΣΕΕ, αυξάνοντας σημαντικά τη δύναμή της σε σχέση με το προηγούμενο εκλογικό συνέδριο του ΕΚΑ.

Δεν πανηγυρίζουμε για το αποτέλεσμα και δεν εφησυχάζουμε. Δεν μας επιτρέπουν άλλωστε κάτι τέτοιο, ούτε η εποχή, ούτε τα προβλήματα της εργατικής τάξης. Συνεχίζουμε την αταλάντευτη, αυτόνομη, πολιτικοποιημένη και ταξική μας δράση, πιστοί στις αρχές, στις αξίες και στους διαχρονικούς μας αγώνες.

Αποδεικνύουμε στην πράξη όσα λέμε και στέλνουμε μήνυμα με πολλούς αποδέκτες ότι η ΠΑΣΚΕ δεν τιμαροποιείται, δεν κληρονομείται, δεν μεταβιβάζεται, δεν αποτελεί «προίκα» κανενός!

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Σήμερα που η κυβέρνηση ΣΎΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δίνει τη χαριστική βολή σε κοινωνία και οικονομία, με την επιβολή νέων σκληρών και αδιέξοδων μέτρων, η παράταξή μας έχοντας στη φαρέτρα της την εμπιστοσύνη των εργαζομένων, δηλώνει έτοιμη για νέους αγώνες γνωρίζοντας τις τεράστιες δυσκολίες που καλείται να αντιμετωπίσει.

Αφήνουμε πίσω μας τις εκλογές και τις αντιπαραθέσεις. Η επόμενη ημέρα για την εργατική τάξη και τα συνδικάτα είναι δύσκολη.

Το επόμενο διάστημα η παράταξή μας πρέπει να είναι συνεπής στις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει απέναντι στην εργατική τάξη και τους αντιπροσώπους που την τίμησαν.

Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες ευρύτερων συμμαχιών με στρώματα της κοινωνίας που πλήττονται περισσότερο από τις αδίστακτες μνημονιακές πολιτικές.

Θα επιδιώξουμε να βελτιώσουμε την παρουσία και τη δράση μας μέσα στις τάξεις του εργατικού κινήματος της Αθήνας, να συμβάλλουμε στην εδραίωση της δικής του αυτόνομης στρατηγικής, να εξειδικεύσουμε πολιτικές και να συμφωνήσουμε μορφές και μεθόδους παρέμβασης, οι οποίες θα στηρίζονται στη συμμετοχή των εργαζομένων.

Είμαστε ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές, της ύφεσης, της ανεργίας, των ιδιωτικοποιήσεων των επιχειρήσεων στρατηγικού χαρακτήρα και των εταιρειών «φιλέτων» και συνεχίζουμε την πορεία προάσπισης των συμφερόντων του κόσμου της μισθωτής εργασίας, των ανέργων και την προάσπιση της Δημοκρατίας που τόσο βάναυσα πλήττεται από την σκληρή Μνημονιακή πολιτική.

Στεκόμαστε δυναμικά και αποφασιστικά στο πλευρό όλων των κλάδων των εργαζομένων που βρίσκονται αντιμέτωποι με τις απολύσεις, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης, τις μειώσεις μισθών, τη μη καταβολή δεδουλευμένων, την εργοδοτική τρομοκρατία και μια σειρά παράνομων και καταχρηστικών συμπεριφορών.

Αυτή την ΠΑΣΚΕ εμπιστεύονται οι εργαζόμενοι, αυτή την ΠΑΣΚΕ τίμησαν με την ψήφο τους οι εκατοντάδες αντιπρόσωποι του ΕΚΑ.

Συντρόφισσες και Σύντροφοι,

Τα μέλη εκφράστηκαν. Οι εκλογές τελείωσαν και το αποτέλεσμα καταγράφηκε. Μένει τώρα, την ώρα που η Κυβέρνηση επιτίθεται με σφοδρότητα απέναντι στην τάξη μας, την ώρα που διακυβεύονται τα εργασιακά, συνδικαλιστικά, ασφαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα, η κάθε παράταξη ν’ αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που της αναλογεί. Είναι επιτακτική η άμεση συγκρότηση προεδρείου, χωρίς χρονοτριβές και υπεκφυγές.

Απαίτηση και εντολή των εργαζομένων, είναι η ψήφος εμπιστοσύνης να μετατραπεί σε λειτουργική, οργανωτική και αγωνιστική προοπτική για το ΕΚΑ, τα Σωματεία Μέλη και τους εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους – μέλη που εκπροσωπούνται μέσω αυτών."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων έως 10.5.2024

Όλες οι πληρωμές επιδομάτων και συντάξεων από τον e-ΕΦΚΑ, ΔΥΠΑ, ΟΠΕΚΑ, υπουργείο εργασίας από 8 …