Τράπεζα κατάσχει επιδόματα από ακατάσχετους λογαριασμούς

652proniaka-epidomata-patra
Επιστολή προς τον κ. Τσακαλώτο, υπουργό Οικονομικών, απευθύνει η Ε.Σ.Α.με.Α., αναφορικά με ένα σοβαρό πρόβλημα με το ακατάσχετο των τραπεζικών λογαριασμών με ποσά κάτω των 1.250 ευρώ, στους οποίους κατατίθενται τα επιδόματα αναπηρίας.
"Η Ε.Σ.Α.μεΑ. έχει γίνει δέκτης παραπόνων από άτομα με αναπηρία, στους οποίους η Δ.Ο.Υ. έχει προβεί μέσω των Τραπεζών, σε δέσμευση χρηματικού ποσού για οφειλές, σε λογαριασμούς τους οι οποίοι είναι κάτω από 1.250 ευρώ και στους οποίους κατατίθενται αναπηρικά επιδόματα.

Η Συνομοσπονδία απευθύνθηκε και σε συγκεκριμένη Τράπεζα, για την οποία έχει γίνει συγκεκριμένη καταγγελία και συνεχίζει να δεσμεύει ποσά από λογαριασμούς που έχουν δηλωθεί ως ακατάσχετοι ή που έχουν υπόλοιπα πολύ μικρότερα του ελάχιστου ορίου προστασίας των 1.250 € που ορίζει ο νόμος. Για να πάψει δια παντός αυτή η κατάσταση ζητάΜΕ την έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου από το Υπουργείο Οικονομίας που να χαρακτηρίζει ρητά και απόλυτα ως ακατάσχετους, ακόμα και αν δεν έχουν δηλωθεί, τους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν υπόλοιπα κάτω των 1.250 € και στους οποίους κατατίθενται αναπηρικά επιδόματα."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο «χάρτης» των πληρωμών από e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ έως τις 10 Μαΐου

Συνολικά 62.244.037 ευρώ θα καταβληθούν σε 60.583 δικαιούχους, από τις 8 έως τις 10 Μαΐου …