Για γέλια: Από Τρίτες χώρες τώρα ψάχνουμε Επενδυτές!-Δίνουμε και άδειες παραμονής!

anaptixi1

Άδειες παραμονής για ολόκληρο το σόι δίνουμε σε όποιον από τρίτη χώρα είναι πλούσιος, όχι ιδιαίτερα έξυπνος, αφού θα προτιμήσει να επενδύσει στην Ελλάδα τα εκατομμύρια του, που δεν έχει σταθερό φορολογικό σύστημα, δεν έχει καταναλωτική δύναμη και η φορολογία σήμερα είναι ασύμφορη για τους έξυπνους επενδυτές.

Δεν πείσαμε τους επενδυτές από την Ευρώπη και πέρα από τον Ατλαντικό και μετά και την αποτυχία των προσφύγων-επενδυτών, να αφήσουν στην Ελλάδα τα εκατομμύρια τους με τα οποία θαλασσοπνίγονται οι περισσότεροι, δίνουμε ασύστολα άδεις παραμονής σε πολίτες του Τρίτου κόσμου που θα προτιμήσουν αν μην πεθαίνουν από την πείνα στην χώρα τους, αλλά να πάρουν τα εκατομμύριά τους και να έρθουν εδώ να σώσουν την δική μας οικονομία.....

Μιλάμε για σχέδιο μακρόπνοο και με όραμα, που τουλάχιστον από δημοσιογραφικής άποψης, έχουμε μια κυβέρνηση και οικονομικούς εγκεφάλους, που δεν μας αφήνουν να βαρεθούμε......

Δεν τα βγάζουμε από το μυαλό μας, ούτε έχουμε βαλθεί να σατιρίσουμε την συγκυβέρνηση...Αυτό που σας περιγράψαμε αποτελεί το άρθρο 84 του σχεδίου του νέου αναπτυξιακού νόμου, που κατατέθηκε στη βουλή και το οποίο έχει κάνει περήφανο τον υπουργό Γιώργο Σταθάκη, που έχει βάλει σκοπό να διαφημίσει όσο μπορεί το νέο αναπτυξιακό νόμο και τα ατελείωτα οφέλη του για την Ελλάδα.

Στις διατάξεις του το άρθρο 84, αναφέρεται"στην προσέλκυση πολυεθνικών που θέλουν να κάνουν τη χώρα μας ως βάση για Service Support Centers". Αίρει το μη έχοντας νόημα εμπόδιο που δεν επιτρέπει στις εταιρείες οι οποίες αν και εδρεύουν στη χώρα μας παρέχοντας υπηρεσίες (π.χ. λογιστική υποστήριξη) σε θυγατρικές του ίδιου ομίλου άλλων κρατών, να το πράξουν για καταστήματα στην Ελλάδα.

Διευκρινίσεις άρθρου 84
"Οι πολίτες επενδυτές και τα υπόλοιπα πρόσωπα που απαιτούνται για την υλοποίηση της επένδυσης, μπορούν να συνοδεύονται και από τα μέλη της οικογένειάς τους, στα οποία χορηγείται, ύστερα από αίτησή τους, άδεια παραμονής για οικογενειακή επανένωση, η οποία λήγει ταυτόχρονα με την αντίστοιχη του συντηρούντος.
Η άδεια παραμονής γίνεται μεγαλύτερης χρονικής διάρκειας 10 χρόνια αν πρόκειται για «στρατηγικές επενδύσεις», όπως αυτές ορίζονται από τη σχετική νομοθεσία. Και σε αυτήν την κατηγορία, τόσο οι επενδυτές από τρίτες χώρες όπως και τα πρόσωπα που σχετίζονται με αυτές μπορούν να φέρουν στην Ελλάδα τα προαναφερόμενα μέλη της οικογένειάς τους αποκτώντας άδεια παραμονής 10 ετών η οποία μπορεί να ανανεώνεται για ισόχρονο διάστημα, εφόσον συνεχίζεται η υλοποίηση της επένδυσης ή η λειτουργία αυτής μετά την ολοκλήρωσή της.

Ως μέλη της οικογένειας νοούνται:

  • Ο ή η έτερος των συζύγων.
  • Τα άγαμα κοινά τέκνα των συζύγων κάτω των 21 ετών.
  • Τα άγαμα τέκνα του συντηρούντος ή της ή του ετέρου των συζύγων, εφόσον η επιμέλεια έχει νομίμως ανατεθεί για μεν τα τέκνα του συντηρούνταος σε αυτόν για δε τα τέκνα της ή του ετέρου των συζύγων σε αυτήν ή αυτόν.
  • Οι ανιόντες πρώτου βαθμού συγγένειας των συζύγων, δηλαδή οι γονείς των συζύγων.


Στις προαναφερόμενες περιπτώσεις τις σχετικές εισηγήσεις θα κάνει η Διεύθυνση Καφαλαίων Εξωτερικού της Γενικής Γραμματείας Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού."

Ανοίγει δηλαδή το δρόμο, για μαζική κάθοδο στην κάποτε περήφανη Ελλάδα, επενδύσεων από πολίτες τρίτων χωρών, προσφέροντας ως αντίτιμο για τα λεφτά τους άδειες παραμονής.....Σάμπως δεν είμαστε πια ένα κράτος σμίξης θρησκειών, πολιτισμών νοοτροπιών διαφορετικών και αντικρουόμενων;
Ετοιμαστείτε.......Η Ανάπτυξη Έρχεται μαζί με την Ελπίδα.....


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κάτω από τη λάμψη του Τουρισμού: Εποχικοί Εμποροϋπάλληλοι κοιμούνται στα υπόγεια καταστημάτων

Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, όταν οι αγορές ανθίζουν και τα καταστήματα παρουσιάζουν την καλύτερη …