Παναγόπουλος: Η ΓΣΕΕ δεν θα επιτρέψει καμία αλλαγή στα εργασιακά δικαιώματα

panagopoulos

Tην πλήρη και κατηγορηματική του αντίθεση, σε κάθε αλλαγή που θα πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα,  τα οποία όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «έχουν χτυπηθεί βάναυσα τα τελευταία χρόνια», εκφράζει σε δήλωση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, εξαπολύοντας επίθεση στην κυβέρνηση, την οποία και κατηγορεί ότι "συνομολογεί σε αυτές τις αλλαγές".
Η δήλωσή του έγινε λίγο πριν αναχωρήσει για τη Γενεύη, όπου θα έχει συνάντηση για όλα τα κρίσιμα ζητήματα με το Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας του ILO Γκάι Ράιντερ.
Στη συνέντευξη τόνισε τα εξής:
"Το ισχύον πλαίσιο για τις ομαδικές απολύσεις στην Ελλάδα εναρμονίζεται με τα κοινοτικά και εργασιακά στάνταρς. Τον Οκτώβρη του 2014 σε συνάντηση υπό την αιγίδα της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας στην οποία μετείχαν εκτός από τη ΓΣΕΕ εκπρόσωποι των εργοδοτών και του υπουργείου Εργασίας και η οποία κατέληξε σε ένα κείμενο συμπερασμάτων σχετικά με την ανταπεργία (λοκ άουτ), όλα τα μέρη αναγνώρισαν πως δεν υπάρχει λόγος τροποποίησης της σχετικής νομοθεσίας, ενώ για τη συλλογική συνδικαλιστική δράση η κοινή θέση όλων των συμμετεχόντων ήταν ότι η εθνική νομοθεσία στη χώρα μας συνάδει με τους κανόνες και τις πρακτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ποιοι είναι λοιπόν αυτοί που επιδιώκουν να δώσουν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους και ποιοι θα το επιτρέψουν να γίνει;
Η κυβέρνηση δηλώνει ότι θα προστατεύσει τα εργασιακά όπως έκανε με τις συντάξεις και τα κόκκινα δάνεια.
Τα αποτελέσματα της προστασίας της τα είδαμε.
'Αρα για ποια προστασία μιλάμε;.

Στη συνάντησή μου με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας του ILO Γκάι Ράιντερ, εκπροσωπώντας τη ΓΣΕΕ, θα χρησιμοποιήσω για τη διασφάλιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων κάθε μέσο και κάθε τρόπο που έχει στη φαρέτρα της", κατέληξε ο κ.Παναγόπουλος.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Πικρός» καφές: Στα υψηλότερα επίπεδα η τιμή του από το… 1979

Το πρόβλημα είναι πως ακόμα και η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων, ο καφές, έρχεται πλέον …