ΓΣΕΕ: Άνοιξε το κουτί της Πανδώρας με το 3ο μνημόνιο η κυβέρνηση

panagopoulos120528-

Με τον Γενικό Διευθυντή της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας συναντήθηκε ο  πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, ο οποίος ξεκαθαρίζει ότι τα Συνδικάτα δεν θα ανεχτούν επικοινωνιακά τεχνάσματα καταπάτησης εργασιακών δικαιωμάτων:

"Η κυβέρνηση υπογράφοντας το 3ο Μνημόνιο υπέγραψε να μείνει ανοιχτό το κουτί της Πανδώρας με τα εργασιακά, που τίποτα καλό δεν προβλέπεται.

Προσπαθούν με διάφορα επικοινωνιακά τεχνάσματα να πείσουν ότι τα εργασιακά αφορούν στα λεγόμενα συνδικαλιστικά προνόμια. Δεν υπάρχει ψευδέστερο πράγμα.

Επιμονή των δανειστών είναι η απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, η εισαγωγή του λοκ –αουτ, το να γίνει πιο δύσκολη η προκήρυξη των απεργιών.

Απέναντι σε αυτά, προφανώς και θα αντιδράσουμε.

Τη μεγάλη ευθύνη την έχει η κυβέρνηση, αλλά μη μας λέει ότι θα μας προστατεύσει όπως προστάτευσε το ασφαλιστικό και τα κόκκινα δάνεια.

Τέτοια προστασία, θα είναι απόλυτη καταστροφή και για τα εργασιακά δικαιώματα."


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

«Πικρός» καφές: Στα υψηλότερα επίπεδα η τιμή του από το… 1979

Το πρόβλημα είναι πως ακόμα και η αγαπημένη συνήθεια των Ελλήνων, ο καφές, έρχεται πλέον …