Καιρός ήταν: Επιτέλους εισαγγελική παρέμβαση και μάλιστα σε βάθος χρόνου

25b2916b5c49db617f52fa5ea48efee75_14

Η κυβέρνηση επιχειρεί να νομιμοποιήσει την παρανομία, την αδικία, σε βάρος των ηθικών και τίμιων, αλλά επιτέλους αποφάσισαν οι εισαγγελικές αρχές να παρέμβουν και μάλιστα σε βάθος χρόνου.

Ο λόγος για την υπόθεση των πλαστών πτυχίων και στην είσοδο δημοσίων υπαλλήλων σε θέσεις που ανήκαν σε άλλους υποψήφιους, λίγες μόλις ημέρες μετά την πρόθεση Φίλη να δώσει «συγχωροχάρτι» σε 2.500 υπαλλήλους με πλαστά πτυχία!

Η απόφαση ελήφθη και η εντολή δόθηκε από τον εισαγγελέα αντιμετώπισης εγκλημάτων διαφθοράς Αχιλλέα Ζήση, ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη, όπου θα διερευνηθούν όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι που διορίστηκαν με πλαστά πτυχία και πιστοποιητικά, μιας και πρόκειται για τα ποινικά αδικήματα της απάτης σε βάρος του Δημοσίου, της ψευδούς βεβαίωσης και της πλαστογραφίας.

Αρχικά θα κληθούν να προσκομίσουν όσα στοιχεία διαθέτουν οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων και της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όσον αφορά στο κατά πόσο γνωρίζουν περιπτώσεις ψεύτικων πτυχίων σπουδών, ή νοθευμένων απολυτηρίων λυκείου.

Θα ακολουθήσουν να καταθέσουν εκπρόσωποι επιτροπών του ΑΣΕΠ, για να εξηγήσουν τις προϋποθέσεις και τον τρόπο επιλογής υποψηφίων σε διαγωνισμούς που διενεργήθηκαν κατά καιρούς.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κάτω από τη λάμψη του Τουρισμού: Εποχικοί Εμποροϋπάλληλοι κοιμούνται στα υπόγεια καταστημάτων

Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, όταν οι αγορές ανθίζουν και τα καταστήματα παρουσιάζουν την καλύτερη …