Συνεχίζουν οι Λιμενεργάτες-Αντιδρούν και οι εφοπλιστές κρουαζιέρας

LIMENERGATESS

Με νέα 48ωρη απεργία σήμερα και την Παρασκευή και αποχή το Σαββατοκύριακο απαντούν οι λιμενεργάτες, οι οποίοι συνεχίζουν απτόητοι ενάντια στην ιδιωτικοποίηση των λιμανιών Πειραιά και Θεσσαλονίκης. Την Παρασκευή 10/6/16 θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο Χρηματιστήριο Αθηνών στη λεωφόρο Αθηνών, όπου θα πραγματοποιηθεί η γενική συνέλευση των μετόχων προκειμένου να εγκριθεί η νέα σύμβαση παραχώρησης.

Ωστόσο τα μέτωπα εναντίον τους να αυξάνονται και σειρά πήραν οι εφοπλιστές της κρουαζιέρας, με απαίτηση την λήψη υπουργικής παρέμβασης για να λήξουν οι επαναλαμβανόμενες απεργίες τους, ζητώντας δηλαδή την επιστράτευση τους!

Η επιστολή κρίνεται ως επιβεβλημένοι από τους εφοπλιστές της κρουαζιέρας, λόγω του ότι το Σάββατο 11 Ιουνίου 2016 αναμένεται να προσεγγίσουν το λιμάνι του Πειραιά επτά κρουαζιερόπλοια που έχουν προγραμματίσει την αποβίβαση 6.660 επιβατών και την ταυτόχρονη επιβίβαση ίδιου αριθμού ατόμων. Επίσης άλλοι 2.000 επιβάτες από τα ίδια κρουαζιερόπλοια αναμένεται να επιβιβασθούν προκειμένου να επισκεφθούν με πούλμαν αρχαιολογικούς χώρους στην Αττική και κυρίως στην Ακρόπολη.

Αποδέκτες της επιστολής είναι:

Οι υπουργοί Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, Εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος,  Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, το ΤΑΙΠΕΔ και ο Πρόεδρος του ΟΛΠ Γιάννη Κούβαρη.

Στην επιστολή του τονίζουν:

«Να καταβληθεί κάθε προσπάθεια», προκειμένου να βρεθεί λύση στο σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί στο λιμάνι του Πειραιά με την παρατεταμένη απεργία των λιμενεργατών.
Όπως αναφέρουν, η εικόνα της ταλαιπωρίας των πληρωμάτων των πλοίων από τη μεταφορά με τα χέρια των αποσκευών χιλιάδων επιβατών και η διαδικασία τροφοδοσίας των πλοίων με διάφορα υλικά, κυρίως τροφοεφόδια, «λειτουργούν ανασταλτικά στην εξυπηρέτηση που πρέπει να παρέχεται και η εικόνα που δημιουργείται μπροστά στους επιβάτες-επισκέπτες είναι ό,τι το χειρότερο για τον πρώτο λιμένα της χώρας.
Έχουμε όλοι χρέος σήμερα να πράξουμε το καλύτερο για να μη χαθεί η μεγάλη ευκαιρία να ισοσκελιστεί η αρχικά εμφανισθείσα μειωμένη κίνηση στον λιμένα Πειραιά, εκμεταλλευόμενοι ακυρώσεις προσεγγίσεων κρουαζιεροπλοίων σε λιμένες Τουρκίας, λόγω των γνωστών γεγονότων» λένε οι εφοπλιστές της κρουαζιέρας, που υποστηρίζουν ότι «επιθυμία όλων των διαχειριστριών εταιρειών είναι να συνεχίσουν τα πλοία τους να προσεγγίζουν στον Πειραιά, αλλά δεν προτίθενται να το πράξουν αυτό όταν έρχονται, εδώ και αρκετές ημέρες, αντιμέτωπες με τα προβλήματα αυτά, από πλευράς εξυπηρετήσεως των πλοίων και των επιβατών-τουριστών.
Κάθε ακύρωση δρομολογίου προσέγγισης στον Πειραιά παρασύρει όλο το πρόγραμμα του κυκλικού ταξιδίου στα επόμενα ελληνικά λιμάνια «και χάνονται ευκαιρίες ανάπτυξης του home porting, ιδιαίτερου ενδιαφέροντος, όπου ειδικά για τη φετινή περίοδο προεβλέπετο αισθητή αύξηση».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βόρεια Μακεδονία: Η νέα πρόεδρος αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία» στην ορκωμοσία της

Η πρέσβης της Ελλάδας στη Βόρεια Μακεδονία, Σοφία Φιλιππίδου αποχώρησε ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το …