Αναπάντητα ερωτήματα της τραγωδίας με τον γνωστό εκδότη(VIDEO&ΦΩΤΟ)

amaxi708708-660x320

Με την μέθοδο του DNA, αναμένεται σήμερα από τον ιατροδικαστή η ταυτοποίηση της σορού του άνδρα που απανθρακώθηκε μέσα στο υπερπολυτελές τζιπ Porsche Cayenne, στην Αττική Οδό το μεσημέρι της Πέμπτης, αφού η αναγνώρισή του από τα προσωπικά αντικέιμενα καθώς είναι απανθρακωμένος δεν είναι αρκετή από τις αρχές.

Η αστυνομία εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και για αυτό την υπόθεση ανέλαβε το τμήμα ανθρωποκτονιών, αν και τα πρώτα στοιχεία θέλουν από την πρώτη εξέταση στο καμένο αυτοκίνητο που εξετάζεται στην Εγκληματολογική Υπηρεσία, δεν έχει βρεθεί το παραμικρό στοιχείο, (όπως υπολείμματα κάποιου μηχανισμού), που να οδηγεί στο συμπέρασμα δολιοφθοράς.

Αυτόπτες μάρτυρες περιγράφουν λεπτό προς λεπτό την τραγωδία που έλαβε χώρα μπροστά στα μάτια τους στην Αττική Οδό, όταν στο ύψος του Ηρακλείου το αυτοκίνητο της συζύγου του εκδότη Παναγιώτη Μαυρίκου κάηκε και ο οδηγός του απανθρακώθηκε.

«Με το που έγινε το ”μπαμ” , λέω κανένα λάστιχο θα έσκασε. Τελικά βγήκα και είδα το αμάξι το οποίο έπαιρνε σιγά σιγά από την κάτω πλευρά του φωτιά», λέει χαρακτηριστικά ένας άνδρας, μιλώντας στην κάμερα του STAR.

«Το αυτοκίνητο πήρε φωτιά. Κάποιοι προσπάθησαν να βοηθήσουν αλλά δεν τα κατάφεραν και τελικά το αμάξι κάηκε ολοσχερώς», αναφέρει ένας νεαρός που ήταν παρών στο σημείο που συνέβη το τραγικό περιστατικό, όπως μετέδωσε το STAR.<

Το αυτοκίνητο κινούνταν στο ρεύμα προς Ελευσίνα στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας και τυλίχθηκε στις φλόγες κάτω από άγνωστες συνθήκες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία που έγιναν γνωστά από την αστυνομία, το ΙΧ προσέκρουσε σε τοιχίο και άρπαξε φωτιά, ενώ είναι άγνωστο πως δεν κατάφερε να βγει από το αυτοκίνητο ο οδηγός.

Στο σημείο έσπευσαν τρία οχήματα της Πυροσβεστικής με εννέα πυροσβέστες.

Ενώ οι αρχικές εκτιμήσεις της αστυνομίας ήταν ότι το ΙΧ προσέκρουσε σε τοιχίο, στη συνέχεια η υπόθεση πήρε νέα τροπή.

Για το σενάριο της δολιοφθοράς στο αυτοκίνητο μάρκας  Porsche Cayenne, που ανήκει στην σύζυγο του Παναγιώτη Μαυρίκου και το οποίο τυλίχθηκε στις φλόγες στην Αττική Οδό, μίλησε στο STAR ο Αλέξης Κούγιας.

«Οι κάμερες της Αττικής Οδού δείχνουν ακριβώς τις συνθήκες κάτω από τις οποίες τυλίχθηκε στις φλόγες το αυτοκίνητο. Δεν προηγήθηκε κάποια πρόσκρουση είτε στη διαχωριστική νησίδα είτε με άλλο αυτοκίνητο, ώστε να προκληθεί οτιδήποτε που με τη σειρά του να προκαλέσει ανάφλεξη. Υπήρξε μια επιβράδυνση της ταχύτητάς του αυτοκινήτου που ήταν αρκετά μεγάλη και ακολούθως χωρίς να έχει προηγηθεί τίποτα έγινε ό,τι έγινε από πλευράς αναφλέξεως» σημειώνοντας πως αυτό δημιουργεί προβληματισμούς» τόνισε ο κ. Κούγιας ο οποίος αποκάλυψε επίσης πως ο εκδότης είχε ραντεβού στο Μαρούσι λίγο πριν λάβει χώρα το τραγικό περιστατικό.

Όπως έγινε γνωστό από αρμόδιο αξιωματικό, στο βίντεο από την κάμερα της Αττικής Οδού φαίνεται ότι το πολυτελές τζιπ σταματάει στην άκρη του δρόμου, στην αριστερή πλευρά του ρεύματος κυκλοφορίας προς Ελευσίνα, ενώ έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Επίσης, στο βίντεο που αναλύεται καρέ καρέ από τους άνδρες της ασφάλειας φαίνεται, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η πυρκαγιά να ξεκίνησε από το μπροστινό μέρος του οχήματος.

Αυτό οδηγεί τις αρχές σε δύο σενάρια: είτε να πρόκειται για δολιοφθορά είτε να πρόκειται για μηχανική βλάβη, αν και η ποιότητα του αυτοκινήτου αφήνει λίγες πιθανότητες για το δεύτερο ενδεχόμενο.  Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αρχών, το αυτοκίνητο κινούνταν με σχετικά υψηλή ταχύτητα, ο οδηγός πανικοβλήθηκε και ακινητοποίησε το όχημα. Προσπάθησε να βγει από το αυτοκίνητο, ωστόσο δεν άνοιγε η πόρτα και έτσι κάηκε ζωντανός.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΚΚΕ: "Πίσω από κάθε λαϊκό πρόβλημα βρίσκεται η πολιτική της ΕΕ, την οποία ο Κ. Μητσοτάκης υπηρετεί"

Σε σχόλιό του για τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στον ΣΚΑΪ, το ΚΚΕ επισημαίνει την ανάγκη …