Απόφαση ΣΟΚ υπέρ των ομαδικών απολύσεων στην Ελλάδα

apolyseis omadikes

"Δεν είναι συμβατή προς το κοινοτικό Δίκαιο η Ελληνική νομοθεσία η οποία, μεταξύ άλλων, απαιτεί από τους εργοδότες να λαμβάνουν διοικητική έγκριση πριν προβούν σε ομαδικές απολύσεις", όπως απεφάνθη το Ευρωπαικό Δικαστήριο εκδικάζοντας προσφυγή της "ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ", δημιουργώντας νέα δεδομένα και φέρνοντας την Ελλάδα ένα βήμα πιο κοντά στο να επιτρέψει τις ομαδικές απολύσεις.

Η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, μέλος του Γαλλικού Πολυεθνικό όμιλο Lafarge, είχε προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικράτειας, μετά  την απορριπτική στο αίτημά της απόφαση του Υπουργείου Εργασίας, σχετικά με την εφαρμογή ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης της εταιρίας που προέβλεπε και ομαδικές απολύσεις.

Πιο αναλυτικά, ο γενικός Εισαγγελέας του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, τοποθετούμενος επί της υποθέσεως των ομαδικών απολύσεων στις οποίες προέβη το 2013 η ΑΓΕΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, αποφάνθηκε:

"Ότι δεν είναι συμβατή προς το κοινοτικό Δίκαιο η ελληνική νομοθεσία η οποία, μεταξύ άλλων, απαιτεί από τους εργοδότες να λαμβάνουν διοικητική έγκριση πριν προβούν σε ομαδικές απολύσεις, και η οποία εξαρτά την εν λόγω έγκριση από τις συνθήκες της αγοράς εργασίας, από την κατάσταση της επιχειρήσεως και από το συμφέρον της εθνικής οικονομίας."


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κασσελάκης από Θεσσαλονίκη: Να ζητήσει συγγνώμη ο κ. Μητσοτάκης για τη στάση του απέναντι στη Συμφωνία των Πρεσπών

Επισήμανε ότι "η αναμέτρηση των ευρωεκλογών πρέπει να γίνει το τέλος της αλαζονείας και η …