Διευθυντής της ΒΦΛ "πάτησε" εργαζόμενους με το αυτοκίνητό του!

BLF

Υπό άλλες συνθήκες θα μιλούσαμε για ένα απλό τροχαίο ατύχημα - ιδίως από την στιγμή που οι παθόντες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, όμως τόσο η ιδιότητα όσων ενεπλάκησαν στο τροχαίο που σημειώθηκε περί τις 10 το πρωί της Δευτέρας στην διασταύρωση πριν από την είσοδο της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων όσο και η χρονική συγκυρία δίνουν αν μη τι άλλο μία άλλη διάσταση στο συμβάν.

Περί τις 10 το πρωί ο Αλέξανδρος Γιαννήκος -διευθυντής της PFI Ltc, μιας  από τις τρεις εταιρείες στις οποίες έχει δανείσει το προσωπικό του εργοστασίου η διοίκηση της ELFE AE- εκινείτο με το ΙΧ επιβατικό αυτοκίνητό του  στην περιοχή με σκοπό στην είσοδο του στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας.  Ωστόσο, κάτω από συνθήκες που επίσημα δεν έχον διευκρινιστεί -και με τους αυτόπτες μάρτυρες να καταθέτουν στην αστυνομία ότι εκείνη την στιγμή οδηγούσε μιλώντας στο κινητό του τηλέφωνο- το αυτοκίνητό του χτύπησε 2 εργαζόμενους που ανήκαν στο σύνολο όσων παραμένουν εδώ και ημέρες μπροστά στην διασταύρωση - και οι οποίοι σύμφωνα με τους ίδιους μάρτυρες είχαν γυρισμένη την πλάτη τους στο όχημα.

Το αποτέλεσμα ήταν και οι δύο εργαζόμενοι να τραυματιστούν στα πόδια -ευτυχώς ελαφρά- και να διακομιστούν στο γενικό νοσοκομείο καβάλας για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες. Και οι δύο τραυματίες έχουν διαφύγει τον κίνδυνο, αλλά αναμένεται να καταθέσουν μήνυση κατά του κ. Γιαννήκου.

Μήνυση εργαζόμενων κατά...εργαζόμενων!

Οι μηνύσεις αυτές πάντως δεν θα είναι οι μοναδικές,  καθώς μία μερίδα εργαζομένων - περίπου 45, όλοι τους προερχόμενοι από την ομάδα αυτών  που δεν υπέγραψαν  τις προταθείσες από την διοίκηση νέες συμβάσεις εργασίας (πολλοί, μάλιστα, είχαν εργαστεί την περασμένη Τετάρτη διότι δεν είχαν ενημερωθεί ότι δικαιούνταν ρεπό)- πληροφορήθηκαν ότι κατατέθηκαν εις βάρος τους μηνύσεις από μία άλλη μερίδα εργαζομένων (όλοι τους προερχόμενη από την ομάδα αυτόν που υπέγραψαν τις νέες συμβάσεις)!

Ενδεικτικό του αιφνιδιασμού που υπέστησαν οι μηνυθέντες εργαζόμενοι είναι το γεγονός ότι μέχρι το μεσημέρι ουδείς γνώριζε επακριβώς τις κατηγορίες για τις οποίες διώκονται. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα γνωστές πληροφορίες οι εργαζόμενοι κατηγορούνται για συκοφαντική δυσφήμηση, εξύβριση και παρακώλυση εισόδου στις εγκαταστάσεις της βιομηχανίας. Η τελευταία κατηγορία σχετίζεται με τις αποδοκιμασίες που υπέστησαν, κατά την είσοδό τους στον χώρο εργασίας, όσοι είχαν υπογράψει τις νέες συμβάσεις."

(Πηγή:kavala-portal.gr

Σχόλιο γράφοντος: Ήμασταν παρόντες σε ένα τέτοιο περιστατικό, και η αλήθεια είναι ότι η χειρότερη φράση που ακούστηκε ήταν "Δεν ντρέπεσαι!". Εξ όσων γνωρίζουμε, η φράση αυτή δεν θεωρείται καν υβριστική).


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης: Παράνομη και ανεπίτρεπτη η προκλητική επιλογή της νέας προέδρου της Βορειας Μακεδονίας

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά ότι δε θα δεχτούμε παρόμοια ολισθήματα. Και επαναλαμβάνουμε ότι κάθε πρόοδος στις διμερείς …