Στο εδώλιο εργαζόμενος-Στο πλευρό του η ΑΔΕΔΥ

adedyantifasista-ADEDY

Με ανακοίνωση της η ΑΔΕΔΥ εκδηλώνει την απόλυτη στήριξη και συμπαράστασή της στον  Σεραφείμ Ρίζο, ο οποίος την Τετάρτη θα καθήσει στο εδώλιο του κατηγορουμένου, καθώς εναντίον του μέλους του Δ.Σ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και Δημοτικού Συμβούλου, υπάρχει μήνυση ξυλοδαρμού από τον χρυσαυγίτη Βολουδάκη Στυλιανού, όπως τονίζεται στην ακόλουθη ανακοίνωση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ:

"Ο συνάδελφος, κατηγορείται ότι παρακίνησε άγνωστα άτομα να χτυπήσουν τάχα το χρυσαυγίτη κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου του Ιουνίου του 2012.

Εκείνη την περίοδο, η νεοναζιστική Χρυσή Αυγή είχε συγκροτήσει τάγμα εφόδου στα Χανιά οργανώνοντας περιπολίες, επιθέσεις σε μετανάστες, αριστερούς αγωνιστές και νεολαίους. Προσπαθούσαν να τρομοκρατήσουν όποιον αντιστέκονταν στις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων, καλλιεργώντας, κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, κλίμα βίας με επιθέσεις σε προεκλογικά περίπτερα κλπ.

Είναι προκλητική η προσπάθεια της Χρυσής Αυγής να αντιστρέψει και να συσκοτίσει την πραγματικότητα προχωρώντας, κατά την προσφιλή τακτική της άλλωστε, σε μηνύσεις. Προσπάθησαν να κατηγορήσουν τον Σ. Ρίζο, όπως και πολλούς άλλους αγωνιστές στα Χανιά, που εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, θεωρεί ανεπίτρεπτο το γεγονός ότι οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, κυκλοφορούν ελεύθεροι συνεχίζοντας να οργανώνουν την εγκληματική δράση της συμμορίας.

Απαιτούμε:

  • να σταματήσει να λειτουργεί η βιομηχανία διώξεων σε βάρος αγωνιστών της αριστεράς και του εργατικού κινήματος.

  • την άμεση παύση της δίωξης και την απαλλαγή του συναδέλφου από κάθε κατηγορία.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βόρεια Μακεδονία: Το DUI αντέδρασε στις δηλώσεις Σιλιάνοφσκα

Με την πρώτη της φράση προκάλεσε ήδη κρίση μεταξύ της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας και …