Τροπολογία για Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης-ΕΚΑΣ

ftoxia2_6

Με τροπολογία για την εφαρμογή του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» και το ΕΚΑΣ, θα επιχειρήσει η κυβέρνηση, να καταπολεμήσει την φτώχια, υλοποιώντας μέτρα αποτελεσματικά, κατά τα λεγόμενα του υπουργού  Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου, που υπεραμύνθηκε όπως ήταν φυσικό των κυβερνητικών αποφάσεων, ως εξής:

"Η κατάργηση του ΕΚΑΣ αποτελούσε μνημονιακή δέσμευση που είχε συμφωνηθεί το καλοκαίρι και από την αντιπολίτευση.  Απέναντι σε μια μνημονιακή δέσμευση που δεν μπορούσαμε να αποφύγουμε εισάγουμε μορφές προστασίας για να αντιμετωπίσουμε τις δυσμενείς συνέπειες του μέτρου, όπως η προστασία αυτών που δεν θα είναι πλέον δικαιούχοι με τη χαμηλότερη συμμετοχή στην φαρμακευτική περίθαλψη και με τα μέτρα αντιμετώπισης της φτώχιας συνολικά και όχι μόνο για τους συνταξιούχους."

Η τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου με τίτλο: "Επείγουσες διατάξεις για την εφαρμογή της Συμφωνίας Δημοσιονομικών Στόχων και Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων και άλλες διατάξεις", προβλέπει τη βαθμιαία εφαρμογή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης και θα ξεκινήσει η αρχική εφαρμογή της τον Ιούλιο σε 30 δήμους σε όλη τη χώρα, με την υπόσχεση ότι από το 2017 θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ελλάδα: «Ναι» στο ψήφισμα που προβλέπει ειδικά δικαιώματα για την Παλαιστίνη στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ

Ο πρέσβης του Ισραήλ στον ΟΗΕ κατήγγειλε τον Οργανισμό ότι «υποδέχεται ένα κράτος - τρομοκράτη …