Kινητοποιήσεις εργαζομένων στο ΨΝΑ «Δαφνί»

dafni-ergazomenoi

Έκτακτη Γενική Συνέλευση για την λήψη αποφάσεων για κλιμάκωση των κινητοποιήσεων τους με συγκέντρωση μπροστά στην πύλη του Νοσοκομείου, πραγματοποιούν οι εργαζόμενοι στο Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Αθηνών, οι οποίοι κλιμακώνουν την στάση τους, αντιδρώντας "στο σχέδιο νόμου για την Ψυχική Υγεία που ανοίγει το δρόμο για την κατάργηση του νοσοκομείου και την περαιτέρω αποδιάρθρωση των δημόσιων δομών ψυχικής υγείας".

Oι εργαζόμενοι απαιτούν:

  1. Την Άμεση απόσυρση και την κατάργηση του Νομοσχεδίου για την ψυχική υγεία που φέρνει προς ψήφιση η κυβέρνησ
  2. Την κατάργηση του συμφώνου Andor-Λυκουρέντζου.
  3. η ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ
  4. Όχι στο κλείσιμο του ΨΝΑ. Καμιά μεταφορά, κατάργηση κλινικών, δομών, υπηρεσιών, καμία κινητικότητα υπαλλήλου.
  5. Tο 18Άνω να παραμείνει οργανικό κομμάτι του Νοσοκομείου και να ενισχυθούν οι υπηρεσίες του στο χώρο της απεξάρτησης με αποκλειστική ευθύνη του κράτους
  6. Άμεσες μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Να καταργηθεί κάθε ελαστική μορφή εργασίας που αποτελεί εργασιακό μεσαίωνα ( πεντάμηνα, συμβάσεις έργου, μπλοκάκια κ.λ.π)
  7. Την κατάργηση όλων των Nόμων (2716/99 – 4272/14) των προηγούμενων κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, που ενισχύουν την ιδιωτική πρωτοβουλία (ΜΚΟ) και τους επιχειρηματικούς ομίλους στον χώρο της ψυχικής υγείας και της πρόνοιας.
  8. Τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου με ευθύνη του κράτους από τον κρατικό προϋπολογισμό και αύξηση των δαπανών.
  9. Ένα σύστημα Ψυχικής Υγείας που σέβεται τα δικαιώματα και την αξιοπρέπεια των ασθενών βασιζόμενο στις αρχές της κοινοτικής ψυχιατρικής και κοινωνικής φροντίδας.
  10. ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΕΣ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ υπηρεσίες Ψυχικής Υγείας για όλους.

Όλοι οι εργαζόμενοι μπροστά στην πύλη του Νοσοκομείου την Τετάρτη 15/6/2016 στις 10:00 π.μ. σε έκτακτη Γενική Συνέλευση και κλιμάκωση των κινητοποιήσεων."


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φορολογικές δηλώσεις: Χωρίς επιπλέον φόρο το 77% - Στα 349 ευρώ η μέση επιστροφή

Για τους 77 στους 100 φορολογούμενους δεν προκύπτει επιπλέον φόρος- Επιπλέον φόρο καλούνται να πληρώσουν …