Στην ΕΕΤΑΑ οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ

paidieetaa-espa-

Μέσω της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) θα υποβληθούν από τις αρχές Αυγούστου οι αιτήσεις για τις 80.000 θέσεις στους παιδικούς σταθμούς ΕΣΠΑ 2016 - 2017, όπου όπως αποκάλυψαν ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής , από κοινού με την αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου,  για πρώτη φορά φέτος το Σεπτέμβριο όλες οι οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, θα λάβουν το voucher (επιταγές) για την εγγραφή των παιδιών τους σε παιδικούς-βρεφονηπιακούς σταθμούς, σε αντίθεση με τις προηγούμενες χρονιές που ενώ κάποιες το δικαιούνταν εν τέλει δεν το λάμβαναν.

Παράλληλα ανέφεραν ότι:

  • "Με voucher θα μπορεί να καλύπτεται το 100% των θέσεων στις δομές παιδικής φροντίδας, καθώς αίρεται ο περιορισμός του 70% , γεγονός που σημαίνει ότι πλέον όποια οικογένεια είναι κάτοχος voucher θα είναι σίγουρη ότι θα εξυπηρετηθεί σε κάποιο σταθμό.

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται η έκδοση ΚΥΑ, στην οποία θα αναλύονται οι αλλαγές που θα ισχύσουν από το σχολικό έτος 2016 - 2017.

Η χρηματοδότηση του προγράμματος διατηρείται σχεδόν στα περσινά επίπεδα (175 εκατ. ευρώ) καθώς η μειωμένη συμμετοχή του ΕΣΠΑ (93 από 120 εκατ. ευρώ) αντισταθμίζεται από αντίστοιχη αύξηση της εθνικής συμμετοχής (82 από 57 εκατ. ευρώ)."


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνέντευξη Ερντογάν στην Καθημερινή πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη και …