Ελληνικό ψήφισμα συμπαράστασης στους Γάλλους «Αγωνιστές»

galloiergazo

Ψήφισμα συμπαράστασης στους Γάλλους «Αγωνιστές», εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο από το Σύλλογο Εργαζομένων Απ. Διοίκησης Αττικής, εκφράζοντας την αλληλεγγύη και στήριξή του στην μεγάλη μάχη που δίνουν, για να διασφαλίσουν τα εργασιακά τους δικαιώματα που βάλλονται από την Γαλλική κυβέρνηση στο πλαίσιο μιας γενικότερης Ευρωπαικής πολιτικής εξαθλίωσης της εργατικής τάξης, για να γίνει υποχείριο στα χέρια των δυνατών.

"Το Διοικητικό Συμβούλιο ομόφωνα συμπαρίσταται στον σκληρό αγώνα που διεξάγουν οι εργαζόμενοι στην Γαλλία , ενάντια στον περίφημο αντεργατικό νόμο της κυβέρνησης της Γαλλίας (El Khomri) που αφορά τα εργασιακά δικαιώματα, ανάλογα με αυτά που ετοιμάζει και για τους έλληνες εργαζόμενους η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το Φθινόπωρο. Ένας νόμος που περιέχει μέτρα τα οποία στόχο έχουν το τσάκισμα των λαϊκών κατακτήσεων με σκοπό την ενίσχυση των μεγάλων Γαλλικών επιχειρηματικών ομίλων προκειμένου να αντέξουν στους σφοδρούς ανταγωνισμούς μέσα στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε.

Νέες μειώσεις μισθών, απελευθέρωση απολύσεων , μείωση των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης , διευθέτηση του χρόνου απασχόλησης σε μηνιαία βάση καταργώντας κάθε αποζημίωση για υπερωρία, είναι μερικά από τα μέτρα που επιτάσσουν οι ανάγκες θωράκισης της κερδοφορίας του γαλλικού κεφαλαίου και κάνει πράξη η κυβέρνηση του Ολάντ.

Παρά το γεγονός ότι είναι σε εξέλιξη το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου και διακυβεύονται μεγάλα οικονομικά συμφέροντα από μια μερίδα των Γαλλικών επιχειρήσεων που συνεργάζονται με τις πολυεθνικές που δραστηριοποιούνται στο χώρο του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού , παρά τις απειλές Ολάντ για απαγόρευση των διαδηλώσεων στη διάρκεια του EURO 2016 και τις δηλώσεις ότι « δεν πρόκειται να υποχωρήσει » , η Γαλλία συνεχίζει εδώ και 2,5 μήνες να βρίσκεται σε απεργιακό κλοιό .

Η ανάγκη να δυναμώσει ο ταξικός προσανατολισμός στο συνδικαλιστικό κίνημα , αποτελεί ζήτημα κομβικό για την αντοχή και την προοπτική μετά τις μαζικές και μαχητικές διαδηλώσεις. Η πείρα που αποκομίζει το κίνημα από την στρατηγική των συνδικάτων και το υψηλό αγωνιστικό φρόνημα στην Γαλλία πολύτιμη.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Γαλλία αναδεικνύουν για μία ακόμη φορά ότι οι αλλαγές που επιτάσσει το μεγάλο κεφάλαιο για τα εργασιακά είναι παρόμοιες σε όλες τις χώρες και ανεξάρτητα αν είναι στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε ή μη, αν βρίσκονται σε μνημόνια ή μη, αν είναι οικονομικά ανεπτυγμένες ή μη , όλες οι κυβερνήσεις των χωρών που υπηρετούν τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους και αποτελούν το πολιτικό προσωπικό τους, έχουν επιλέξει την ίδια συνταγή. Κατεδάφιση όλων των εργατικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες των εργαζομένων με σκοπό να απαλλάξουν τους επιχειρηματίες από κάθε « κόστος » που έχει σχέση με την εργατική δαπάνη. Συλλήψεις συνδικαλιστών για παρακώλυση συγκοινωνιών ή διατάραξη της τάξης, ευθείες επιθέσεις των ανδρών των γαλλικών ΜΑΤ κατά μαθητών, φοιτητών και τις τελευταίες εβδομάδες κατά των απεργών με βροχή δακρυγόνων, προσαγωγές διαδηλωτών.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Νέα έφοδος σε γραφεία βουλευτή της AfD

Εδώ και καιρό υπάρχει υποψία ότι ο Πετρ Μπίστρον έχει πάρει χρήματα από Ρωσία- Μετά την …