Θέμα νομιμότητας των ατομικών συμβάσεων του υπ. Υγείας απασχολεί το ΣτΕ

ste--

Στο ΣτΕ έφτασε η υπόθεσηνομιμότητας ή όχι με το Σύνταγμα και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, των ατομικών συμβάσεων που συνάπτονται μεταξύ υπουργείου Υγείας και εργαζομένων για τον καθαρισμό κτιρίων, φύλαξης και σίτισης των νοσηλευτικλών ιδρυμάτων της χώρας.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας, καλείται τώρα να συνεδριάσει και να αποφασίσει αναφορικά στις  προσφυγές που κατέθεσαν εταιρείες, οι οποίοες καταγγέλλουν ότι:

«Τίθεται το γενικότερου ενδιαφέροντος ζήτημα της συμφωνίας προς το Σύνταγμα και το δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης των διατάξεων του άρθρου 97 του ν. 4368/2016 το οποίο έχει συνέπειες για ευρύτερο κύκλο προσώπων»

Η τελική του απόφαση απασχολεί έντονα τις συνδικαλιστές οργανώσεις, αλλά και τους ίδιους τους εργαζόμενους, που επί χρόνια, ήσαν έρμαια στα χέρια των εκάστοτε εργολάβων, με μαύρες εργασιακές σχέσεις καταπάτηση συμφωνιών και συμβάσεων και μη καταβολή των νόμιμων αποδοχών και επιδομάτων.


 

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Στο Μαρούσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης

Το βράδυ θα παραβρεθεί στη Μητρόπολη Αθηνών όπου θα παρακολουθήσει την Ακολουθία των Αγίων Παθών …