Από την επόμενη εβδομάδα ξεκινούν οι 3.737 προσλήψεις σε Δήμους

job958af58a9fecf6120bd00222e4cee234

Στους Δήμους Αγ. Αναργύρων – Καματερού, Αγρίνιου, Αμπελοκήπων – Μενεμένης, Άργους-Μυκηνών, Αρταίων, Ασπροπύργου, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς, Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Κορδελιού-Εύοσμου, Κορινθίων, Παιονίας, Παύλου Μελά, Περάματος, Σαλαμίνος, Σιντικής, Φυλής, ξεκινά την επόμενη εβδομάδα προς το τέλος, η υποβολή των αιτήσεων ένταξης ανέργων στα νέα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας.

Δικαιούχοι:

  • Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής έχουν μόνο οι εγγεγραμμένοι άνεργοι στα μητρώα ανέργων του ΟΑΕΔ.

Πρόκειται για προσλήψεις οκτώ μηνών, με πλήρη ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα στους ανέργους, με πενθήμερη εβδομαδιαία απασχόληση εκτός Κυριακής και νυχτερινών βαρδιών, μηνιαίο μισθό:

  • 431,75 ευρώ καθαρές απολαβές, 638,75 ευρώ μεικτά, για ηλικίες έως των 25 ετών
  • 495,25 ευρώ καθαρές απολαβές, 732,54 ευρώ μεικτά, για ηλικίες άνω των 25 ετών

Η πρόσκληση για την ενεργοποίηση του προγράμματος αναμένεται να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ (www.oaed.gr).

Ο ΟΑΕΔ θα προσφέρει δύο συμβουλευτικές δράσεις στους ωφελούμενους του Προγράμματος, κατά την είσοδο και την έξοδο σε αυτό.

Πρόκειται για:

  • Η πρώτη Συμβουλευτική είναι ατομική και πραγματοποιείται κατά την έναρξη του Προγράμματος. Κατά τη διάρκεια αυτής γίνεται επικαιροποίηση του Ατομικού Σχεδίου Δράσης (ΑΣΔ) κάθε ωφελούμενου, ενώ σε αυτή την πρώτη Συμβουλευτική ο ωφελούμενος δηλώνει αν επιθυμεί να παρακολουθήσει το πρόγραμμα αναβάθμισης των τυπικών προσόντων που προβλέπεται από το Πρόγραμμα. Η δήλωση συμμετοχής στο πρόγραμμα Κατάρτισης, η οποία γίνεται σε αυτή τη φάση, αποτελεί οριστική επιλογή και δεν μπορεί να αλλάξει.
  • Η δεύτερη Συμβουλευτική πραγματοποιείται στο τέλος του Προγράμματος και αφορά τον επαγγελματικό προσανατολισμό-επαναπροσανατολισμό των συμμετεχόντων. Ο ωφελούμενος επιστρέφει στον ΟΑΕΔ της περιοχής του και επισκέπτεται ξανά τον εργασιακό σύμβουλο, με τον οποίο επικαιροποιεί εκ νέου το Ατομικό Σχέδιο Δράσης (ΑΣΔ) του με τις νέες δεξιότητες που απέκτησε κατά τη διάρκεια του προγράμματος Κατάρτισης.

 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Νέα πρόκληση της Τουρκίας, που η κυβέρνηση κάνει ότι δεν βλέπει

 Το ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι ο διάλογος με την Τουρκία δεν μπορεί να γίνεται στο κενό …