Ένα ακόμα πενθήμερο με κινητοποιήσεις των Λιμενεργατών

limenergatesapergiaaa123

Νέα 48ωρη απεργία για σήμερα Παρασκευή και την Τρίτη 21 του μηνός, με ταυτόχρονη αποχή από κάθε εργασία το Σάββατο, την Κυριακή και την Δευτέρα(αργία του Αγίου Πνεύματος), για τους εργαζόμενους στα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι αντί να υποχωρήσουν όπως πίστευε το υπουργείο, συνεχίζουν ακάθεκτοι.

Στην κοινή ανακοίνωση τους η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας ΟΜΥΛΕ και η Ένωση Λιμενεργατών Αρχιεργατών, διευκρινίζουν με απόλυτη σαφήνεια τις προθέσεις και τα αιτήματα τους:

«Οι εργαζόμενοι δηλώνουν κατηγορηματικά ότι δεν θα υποστείλουν τη σημαία του αγώνα τους, και πως το δικαίωμα της εργασίας θα το υπερασπιστούν μέχρις εσχάτων.

  • Ζητάμε τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας με νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης, πριν αναλάβει τη διαχείριση του λιμανιού του Πειραιά η κινεζική Cosco.

Αναμένουμε, έστω και τώρα, η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις γενικόλογες αναφορές και τις κωλυσιεργίες και να δώσει λύση, που δεν είναι άλλη, από την θεσμοθέτηση της εργασιακής συνέχειας, με θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΟΠΕΚΑ: Αυξημένο επίδομα σε 59.000 μητέρες – Τη Μεγάλη Τρίτη η καταβολή

Οι 58.912 γυναίκες που γέννησαν εντός του 2023 και έχουν λάβει ήδη το πλήρες ποσό …