Τετράωρη στάση εργασίας στην Υγεία

poedin1-thumb-large

H υποχρηματοδότηση και η υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας, αναγκάζει την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, να βγάλει και πάλι τα μέλη της στους δρόμους, σε μία προσπάθεια οι εμπλεκόμενοι στο υπουργείο υγείας να αποκτήσουν φιλότιμο και να νοιαστούν να επιτελέσουν το καθήκον τους για να αποτραπεί η τελική κατάρρευση της δημόσιας υγείας.

Εξήγγειλε τόσο νέα τετράωρη στάση εργασίας, από τις 11.00 έως τις 15.00 την Τετάρτη 29 Ιουνίου, όσο και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας στις 11.30.

«Ο θάνατός σου η ζωή μου για τους ασθενείς, είναι ο κανόνας στα νοσοκομεία», τονίζει η ΠΟΕΔΗΝ, με αφορμή το περιστατικό στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με τις δωρεές χειρουργικών υλικών από τους ίδιους τους ασθενείς, προκειμένου να χειρουργηθούν εκτός λίστας, ενώ οι υπόλοιποι «εριμένουν έναν χρόνο και βάλε.

Στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, λειτουργούν 5 χειρουργικά τραπέζια, από τα 15 που είναι ανεπτυγμένα, λόγω έλλειψης προσωπικού και χειρουργικών υλικών. Η λίστα αναμονής στα χειρουργεία ξεπέρασε το ένα έτος, και, όπως αναφέρει, το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.

  • Τα νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα. Φέτος, θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση 1,156 δισ. ευρώ, λιγότερα από αυτά που οφείλουν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές (2 δισ. ευρώ)», ενώ έως σήμερα έλαβαν χρηματοδότηση για δύο μήνες- 200 εκατ. ευρώ.

Οι εκδηλώσεις της συγκέντρωσης θα ξεκινήσουν στις 08.30, ενώ για την περιφέρεια οι συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στα προαύλια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Γεραπετρίτης: Αναμένουμε από τα Τίρανα να δοθεί η δυνατότητα στον Μπελέρη να ορκιστεί νέος ευρωβουλευτής

"Ο Φρέντη Μπελέρης δεν είναι απλά ένας κρατούμενος εκλεγμένος δήμαρχος, αλλά είναι και ένα μέλος …