Öùôïãñáöéêü óôéãìéüôõðï áðü ôï ôìÞìá Ðñþôùí Âïçèåéþí ôïõ Ãåíéêïý Íïóïêïìåßïõ Ëåõêùóßáò, Ôñßôç 29 Éáíïõáñßïõ 2015. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

4ωρη στάση εργασίας στην Δημόσια Υγεία που καταρρέει

Öùôïãñáöéêü óôéãìéüôõðï áðü ôï ôìÞìá Ðñþôùí Âïçèåéþí ôïõ Ãåíéêïý Íïóïêïìåßïõ Ëåõêùóßáò, Ôñßôç 29 Éáíïõáñßïõ 2015. ÊÕÐÅ/ÊÁÔÉÁ ×ÑÉÓÔÏÄÏÕËÏÕ

Πανελλαδική τετράωρη στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 15:00 για την Τετάρτη 29 Ιουνίου, προκήρυξε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία, καταγγέλλοντας τη υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση του δημόσιου συστήματος υγείας, σε μία πολύ σκληρή ανακοίνωση της:

«Ο θάνατός σου η ζωή μου για τους ασθενείς, είναι ο κανόνας στα νοσοκομεία. Στο περιστατικό στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, με τις δωρεές χειρουργικών υλικών από τους ίδιους τους ασθενείς, προκειμένου να χειρουργηθούν εκτός λίστας, ενώ οι υπόλοιποι περιμένουν έναν χρόνο και βάλε.
Στο Νοσοκομείο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, λειτουργούν 5 χειρουργικά τραπέζια, από τα 15 που είναι ανεπτυγμένα, λόγω έλλειψης προσωπικού και χειρουργικών υλικών. Η λίστα αναμονής στα χειρουργεία ξεπέρασε το ένα έτος και το ίδιο συμβαίνει σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας.
Τα νοσοκομεία αδυνατούν να προμηθευτούν υλικά και φάρμακα. Φέτος, θα λάβουν κρατική χρηματοδότηση 1,156 δισ. ευρώ, «λιγότερα από αυτά που οφείλουν σε ληξιπρόθεσμες οφειλές (2 δισ. ευρώ), ενώ έως σήμερα έλαβαν χρηματοδότηση για δύο μήνες- 200 εκατ. ευρώ».

Η ΠΟΕΔΗΝ στις 11:30 της Τετάρτης θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας, ενώ από νωρίς το πρωί της ίδιας ημέρας θα ξεκινήσουν εκδηλώσεις στα νοσοκομεία της περιφέρειας, με συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν στα προαύλια των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Βρούτσης για Βερολίνο: «Ουδείς Έλληνας βρίσκεται ανάμεσα σε νοσηλευόμενους ή σε συλληφθέντες»

Κανείς Έλληνας δεν βρίσκεται ανάμεσα στους νοσηλευόμενους ή τους συλληφθέντες μετά τα επεισόδια σε σταθμό …