ΣΕΒ, ΕΣΕΕ, ΣΕΤΕ: Θέλουν την επαναφορά της ΕΓΣΣΕ

simbash ergasias

Το ζήτημα της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων και της επαναφοράς της αρμοδιότητας της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, τέθηκε από το σύνολο των κοινωνικών φορέων στην πρώτη επαφή που ολοκληρώθηκε με την επιτροπή εμπειρογνωμόνων για τα εργασιακά, στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι του ΣΕΒ, της ΕΣΕΕ και του ΣΕΤΕ.

Σύμφωνα με τις πρώτες δηλώσεις του εκπροσώπου της ΕΣΕΕ Αντώνη Μέγγουλη:

«Όλοι οι φορείς ζήτησαν ομόφωνα οι κατώτατοι μισθοί να είναι προϊόν της διαπραγμάτευσης των κοινωνικών εταίρων και όχι να καθορίζονται από το υπουργείο Εργασίας, όπως γίνεται σήμερα.

Τάχθηκαν και υπέρ της επεκτασιμότητας των συλλογικών συμβάσεων,  εκτιμώντας ότι θα αντιμετωπίσει στρεβλώσεις και έτσι θα επέλθει εξίσωση των όρων στην ελληνική αγορά όσον αφορά τη μεταβολή των μισθών.

Για ομαδικές απολύσεις, τριετίες και για 13ο και 14ο μισθό επί της ουσίας δεν έγινε συζήτηση.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κικίλιας: Καμία ανοχή στους δράστες της επίθεσης στους εθελοντές της Πάρνηθας

«Εγκληματική ενέργεια σε βάρος συμπολιτών μας που με αυταπάρνηση, με τα ιδανικά της αλληλεγγύης και …