Συλλογική Σύμβαση Εργασίας διεκδικούν στον Πολιτισμό

ethniko-theatro-2

2ωρη στάση εργασίας για σήμερα μεταξύ 11.30-13.30 προκήρυξε στο Εθνικό Θέατρο και στο Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Θεάματος Ακροάματος, η οποία γνωστοποιεί ότι στηρίζει και τις παραστάσεις διαμαρτυρίας που έχουν προγραμματίσει για τις 12 το μεσημέρι, τόσο στο υπουργείο Οικονομικών  στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους στην οδό Πανεπιστημίου 37, όσο και στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης (ΥΜΑΘ) στη Θεσσαλονίκη.

Η ΠΟΘΑ σε ανακοίνωσή της σημειώνει:

«Απευθυνόμαστε στον Υπουργό Οικονομικών και στον Υπουργό Πολιτισμού θέτοντάς τους προ των ευθυνών τους:

  • οφείλουν να επαναφέρουν τον θεσμό των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την επαναφορά των ρυθμίσεων που αφορούν την εκτός έδρας αποζημίωση των εργαζομένων.

Η Πολιτεία αδιαφορεί για τις ιδιαίτερες συνθήκες που χαρακτηρίζουν την εργασία στα Κρατικά Θέατρα, παραβλέπει την ιδιαίτερη εξειδίκευση που απαιτείται για τις ειδικότητές μας, απαξιώνει το κοινωνικό όφελος που προκύπτει από τις υπηρεσίες μας και την πολιτιστική πολιτική που ασκούν τα Κρατικά Θέατρα.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Κοινωνικός ιαματικός τουρισμός ΟΠΕΚΑ 2024. Δικαιούχοι, αιτήσεις

Κοινωνικός ιαματικός τουρισμός ΟΠΕΚΑ 2024. Διευρύνεται το πρόγραμμα κοινωνικού και ιαματικού τουρισμού που απευθύνεται στους …