ΟΙΥΕ: Στο πλευρό των Γαλλικών Συνδικάτων-Ενάντια στον αυταρχισμό της Γαλλικής κυβέρνησης

13524550_1557790251183339_5219951506773104741_n

Η ΟΙΥΕ χαιρετίζει τους αγώνες των Γάλλων εργαζομένων και παράλληλα εκφράζει την ανησυχία της για τον εντεινόμενο αυταρχισμό και την ασκούμενη τρομοκρατία της Γαλλικής κυβέρνησης εις βάρος τους.
"Σε κάθε διαδήλωση οι τραυματισμοί διαδηλωτών και οι μαζικές συλλήψεις είναι πλέον ο κανόνας και τα δημοκρατικά δικαιώματα ολοένα και περιστέλλονται.
Η κυβέρνηση Ολάντ έφτασε στο σημείο να επιχειρεί να απαγορεύσει τη σημερινή διαδήλωση των συνδικάτων της 23ης Ιουνίου, ενάντια στο νόμο έκτρωμα της εργασιακής απορρύθμισης, ο οποίος καταστρατηγεί όλες τις κατακτήσεις των εργαζομένων της Γαλλίας και της νεολαίας και δημιουργεί έναν πραγματικό Μεσαίωνα.
Νέες μειώσεις μισθών, απελευθέρωση απολύσεων, μείωση των αποζημιώσεων λόγω απόλυσης, διευθέτηση του χρόνου εργασίας σε μηνιαία βάση, κατάργηση κάθε αποζημίωσης για υπερωρία, είναι μερικά από τα μέτρα που επιτάσσουν οι ανάγκες θωράκισης της κερδοφορίας του γαλλικού κεφαλαίου και τα κάνει πράξη η κυβέρνηση Ολάντ.
Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στη Γαλλία αναδεικνύουν, για μία ακόμη φορά, ότι οι αλλαγές που επιτάσσει το μεγάλο κεφάλαιο και η εργοδοσία για τα εργασιακά είναι παρόμοιες σε όλες τις χώρες, ανεξάρτητα αν είναι στο σκληρό πυρήνα της Ε.Ε, αν βρίσκονται σε μνημόνια ή όχι. Σκοπός και στόχος η συνολική κατεδάφιση όλων των εργατικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με σκληρούς αγώνες των εργαζομένων, να μειωθεί το εργατικό κόστος και να αυξηθούν τα κέρδη της εργοδοσίας.
Η ΟΙΥΕ εκφράζει τη θερμή αλληλεγγύη της στους Γάλλους εργαζόμενους και στέκεται στο πλευρό τους, ενάντια στον αυταρχισμό, και την τρομοκρατία της κυβέρνησης Ολάντ.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ!!

ΟΙΥΕ"

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Συνέντευξη Ερντογάν στην Καθημερινή πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη

«Θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να διασφαλίσουμε ότι η ειρήνη και …