Κατατέθηκε αγωγή για να σπάσει απεργιακή κινητοποίηση που είχε σταματήσει!

1666E3925AC36D84BD3820AA6F010BA81A5

Με τη κατάθεση αγωγής επιχειρήθηκε το σπάσιμο της απεργιακής κινητοποίησης των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος Θεσσαλονίκης που ξεκίνησαν στις 26 Μαϊου, που βρήκαν από την πρώτη στιγμή απέναντί τους επιχειρηματικούς φορείς της πόλης, οι οποίοι επικαλούνται οικονομική ζημία!.

Η αγωγή για να κηρυχθούν παράνομες και καταχρηστικές οι επαναλαμβανόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στον Οργανισμό Λιμένος, κατατέθηκε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Πειραιά (διαδικασία εργατικών διαφορών) και σε αυτή μεταξύ άλλων υποστηρίζουν πως:

  • «Οι απεργιακές κινητοποιήσεις των αντίδικων, έχουν "νεκρώσει" κάθε δραστηριότητα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Οι επιχειρήσεις (ενάγουσες και όχι μόνο) δεν έχουν τη δυνατότητα να εξάγουν τα προϊόντα τους, να δεσμευτούν για χρόνους παράδοσης, με συνέπεια να μειώνονται οι πωλήσεις τους. Συνεπεία της μείωσης αυτής, δημιουργείται στοκ προϊόντων με άμεσο και μη αναστρέψιμο χρηματοοικονομικό κόστος.
  • Η ΟΛΘ ΑΕ είναι δημόσια επιχείρηση δημόσιου χαρακτήρα και κοινής ωφέλειας. Όπως προστίθεται «η λειτουργία της έχει ζωτική σημασία για την εξυπηρέτηση βασικών αναγκών του κοινωνικού συνόλου, ως επιχείρηση φορτοεκφορτώσεως και αποθηκεύσεως εμπορευμάτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, κατά την έννοια του άρθρου 19 παρ. 2 εδ. η του Ν. 1264/1982. Δραστηριότητα και αποστολή της εταιρείας είναι η ομαλή λειτουργία του λιμένος Θεσσαλονίκης και ιδίως η απρόσκοπτη διενέργεια όλων των φορτοεκφορτωτικών εργασιών και εργασιών αποθηκεύσεως εμπορευμάτων στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης».

Από την πλευρά του το ΒΕΘ, τονίζει:

«Η αγωγή στρέφεται κατά της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδας, της Ομοσπονδίας Φορτοεκφορτωτών Ελλάδας, του Συλλόγου Διοικητικών Υπαλλήλων ΟΛΘ, του Συλλόγου Υπαλλήλων ΟΛΘ ΑΕ, του Σωματείου Χειριστών-Οδηγών Μηχανημάτων ΟΛΘ ΑΕ, του Σωματείου Λιμενεργατών ΟΛΘ, του Σωματείου Υπαλλήλων Παραλαβής και Παράδοσης Εμπορευμάτων και του Συνδέσμου Αρχιεργατών-Εποπτών ΟΛΘ».

Την αγωγή υπογράφουν οι:  
Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο, Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, Επιμελητήρια Ημαθίας, Κιλκίς, Πέλλας, Πιερίας, Σερρών και Χαλκιδικής, Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδας, Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδας, Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Ναυτικών Πρακτόρων Θεσσαλονίκης, Σύλλογος Εκτελωνιστών Θεσσαλονίκης, Ένωση Κονσερβοποιών Ελλάδας, αλλά και επιχειρήσεις-μέλη των προαναφερθέντων φορέων που έχουν πληγεί από τις συνεχιζόμενες απεργίες.

Η δικάσιμος ορίστηκε για την Τρίτη 28 Ιουνίου 2016, αν και η απεργία στα λιμάνια της Θεσσαλονίκης και του Πειραιά, ανεστάλη μετά την συνάντηση της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), με τον αρμόδιο υπουργό, και την έγγραφη δέσμευσή του ότι δεν θα υπάρξει ούτε μια μέρα χωρίς γενικό κανονισμό προσωπικού και  ότι θα συνεχίσει να υπάρχει συλλογική διαπραγμάτευση.


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Φιντάν: Δηλώσεις για Αιγαίο και ελληνοτουρκικά

«Αυτήν τη στιγμή, σχεδιάζεται η σύγκληση του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας μεταξύ των χωρών μας στο …