Σφράγισαν οι πύλες των Λιπασμάτων Καβάλας(ΦΩΤΟ)

13553215_10208743736124530_1580596050_n

Οι δύο (2) πύλες των Λιπασμάτων Καβάλας είναι κλειστές από τους εργαζόμενους, οι οποίοι σήμερα των πρωί ξεκίνησαν 48ωρη απεργία διεκδικώντας το αυτονόητο δικαίωμά τους στην εργασία. Η απειλή των Ματ δεν τους φοβίζει. Η πολιτεία έχει να επιλέξει ή με το Λαυρεντιάδη ή με τους εργαζόμενους. Όλο το προηγούμενο διάστημα στο εργοστάσιο επιχειρήθηκε να επιβληθεί ένα καθεστώς εκφοβισμού, τρομοκρατίας και εκβιασμού των εργαζομένων.

Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, η εγκατεστημένη από το γνωστό Λαυρεντιάδη διοίκηση, είχε εγκαταστήσει στο εργοστάσιο δεκάδες άγνωστα άτομα, συγκεκριμένου "ευμεγέθους" σωματότυπου, που θυμίζει μπράβους νυχτερινών κέντρων, με στόχο την "εμπέδωση του κλίματος" και του νέου "προτύπου" εργασιακών σχέσεων απ' όλους...

Οι εργαζόμενοι όμως και το σωματείο τους...δεν χαμπαριάζουν από τέτοιου τύπου "παιχνιδάκια"... Μάλιστα όλο το προηγούμενο διάστημα επιχειρείται να καταλογιστούν στους εργαζόμενους υποτιθέμενες "δολιοφθορές" περιουσιακών στοιχείων του εργοστασίου, με σκοπό να συκοφαντηθεί ο δίκαιος αγώνας τους. Οι εργαζόμενοι όμως, πληροφορούμαστε ότι έχουν στην κατοχή τους αποκαλυπτικό υλικό που υποδεικνύει με απόλυτη ευκρίνεια τους υπαίτιους αυτών των "δολιοφθορών". Το υλικό αυτό θα αξιοποιηθεί σε χρόνο που θα επιλέξουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι.

Δεν είναι πάντως η πρώτη φορά που γύρω από το πρόσωπο του εν λόγω επιχειρηματία, υπάρχει συζήτηση για πρακτικές "νύχτας", αφού και στο παρελθόν έχουν απασχολήσει τη δικαστικές αρχές τα διαφορά "μπουμπούκια" που απαρτίζουν την προσωπική του ασφάλεια, τρεις (3) εξ αυτών έχουν κριθεί προφυλακιστέοι στο παρελθόν για την υπόθεση του Λαυρεντιάδη, που αφορά στο συμβόλαιο θανάτου και την απόπειρα δολοφονίας του επιχειρηματία Ανδριαδάκη.

Οι δύο (2) που αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους, είναι υποχρεωμένοι να εμφανίζονται μια φορά το μήνα στο ΑΤ της περιοχής τους, ενώ τους απαγορεύθηκε και η έξοδος από τη χώρα. Όλοι αρνήθηκαν τις σε βάρος τους κατηγορίες και δεν θέλησαν να εμπλέξουν τον Λαυρέντη Λαυρεντιάδη.


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου στέγασης Μαιου 2024

Πότε πληρώνεται το επίδομα ενοικίου στέγασης Μαΐου 2024 για τις αιτήσεις που υποβλήθηκαν. Πότε εμφανίζονται διαθέσιμα …