Ισόβιοι οι Σχολικοί Σύμβουλοι;

sinergasia

Για 3η κατά σειρά φορά προωθεί και μάλιστα χωρίς διάλογο, καταθέτοντας τροπολογία σε άσχετο νομοσχέδιο, το Υπουργείο Παιδείας, την παράταση της θητείας των σχολικών συμβούλων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2017, όπως καταγγέλλει ο συντονιστής Μορφωτικών Υποθέσεων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας-καθηγητής Θεόδωρος Φορτσάκης, κοινοποίησε και την ακόλουθη δήλωση προσκομίζοντας όλα τα στοιχεία που διαθέτει για το ζήτημα:
"Η παράταση αυτή οφείλεται αποκλειστικά στην ανικανότητα του Υπουργείου Παιδείας, που όχι μόνο δεν επιθυμεί την εφαρμογή του ισχύοντος πλαισίου για μικροπολιτικούς λόγους, αλλά αποδεικνύεται ανίκανο στο να καταλήξει ποιες θέλει να είναι οι αρμοδιότητες των σχολικών συμβούλων και ποια η διαδικασία επιλογής τους.
Με αυτήν την πρακτική του Υπουργείου Παιδείας οι υπηρετούντες σχολικοί σύμβουλοι καθίστανται ισόβιοι, με αποτέλεσμα την αδυναμία πλήρωσης σχετικών κενών και τον ευτελισμό της έννοιας της θητείας των στελεχών εκπαίδευσης.
Το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να πράξει αμέσως τα δέοντα για την έναρξη της διαδικασίας επιλογής σχολικών συμβούλων, που θα προωθεί την αριστεία και την αξιοκρατία, καθώς και να μεριμνήσει για την περαιτέρω αναβάθμιση του θεσμού».


 

Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Μητσοτάκης για το Πάσχα: Η σκέψη μας, στους αδύναμους και στους ένστολους

Στην Τήνο βρίσκεται για τις ημέρες του Πάσχα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης Το μήνυμα για …