Η απόλυτη πρόκληση για το ΕΚΑΣ από τον υφυπουργό Πετρόπουλο….

moutzes.medium-656x330

Δεν έχει όριο κάποιες φορές ο τρόπος αντιμετώπισης των κοινωνικών ομάδων που χάνουν τα δικαιώματά τους από τους χρήστες των καρεκλών των υπουργείων, με την απόλυτη πρόκληση, ειδικά προς αυτούς που εργάστηκαν σκληρά μια ζωή και περίμεναν να έχουν αξιοπρέπεια στα γεράματά τους.

Άλλωστε είχαν ακριβοπληρώσει τα ένσημά τους και τις εισφορές τους για να λάβουν την σύνταξη τους…

Δεν τους την χάρισε το κράτος…..

Όμως αυτά μάλλον είναι ψηλά γράμματα για τον υφυπουργό Εργασίας κ. Πετρόπουλο, ο οποίος μόνο που δεν τους συνέλαβε που από την Τετάρτη έχουν πελαγώσει και αγανακτήσει με την κυβέρνηση για τις περικοπές τους που φτάνουν έως και τα 200 ευρώ και θα συνεχιστούν.

Μιλώντας από το βήμα της βουλής αυτός που εξελέγη για να υπερασπιστεί τους Έλληνες, δήλωσε ότι δεν καταλαβαίνει  την αναστάτωση από την κατάργηση του ΕΚΑΣ, αφού ήταν γνωστό πως θα εφαρμοστεί το μέτρο, γιατί το ΕΚΑΣ επινοήθηκε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσει προεκλογικές σκοπιμότητες και  σήμερα οι τεχνικοί λόγοι καταβολής του ΕΚΑΣ δεν υφίστανται πια!

«Δεν χαιρόμαστε για την κατάσταση των συνταξιούχων. Το 1996 επινοήθηκε το ΕΚΑΣ και λίγο μετά ήρθαν οι εκλογές. Με το ΕΚΑΣ τότε ήθελαν να κρατούν ομήρους τους συνταξιούχους. Ήταν επίδομα και όχι σύνταξη. Εμείς επιδοτούμε τις χαμηλές συντάξεις με ποσοστό αναπλήρωσης 120%. Επικρατεί παραπληροφόρηση. Όχι ότι δεν υπήρξε μείωση των συντάξεων επειδή έλλειπε το ΕΚΑΣ. Αυτό συνέβη, όμως οι τεχνικοί λόγοι για την καταβολή του ΕΚΑΣ σήμερα δεν υφίστανται. Εξηγώ τα τεχνικά χαρακτηριστικά».

Δεν είπα ποτέ ότι κακώς δόθηκε ενίσχυση στους μικροσυνταξιούχους. Είπα ότι αυτό το επίδομα τους κρατούσε σε ομηρία αντί να δοθεί πραγματική λύση σαν και αυτή που δίνουμε σήμερα εμείς. Βάζουμε κανόνες και ενισχύουμε τα χαμηλά εισοδήματα».

Είναι πραγματική η κατάσταση με το ΕΚΑΣ αλλά είναι πρόσκαιρη. Δεν είναι γνωστό το θέμα για την κατάργηση του ΕΚΑΣ; Γιατί τέτοια αναστάτωση; Είναι γνωστά και υλοποιούνται αλλά λαμβάνουμε για την αναστροφή της κατάστασης και να μην έχουμε αρνητικές επιδράσεις στους συνταξιούχους».


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

ΠΑΣΟΚ: Σε τεντωμένο σχοινί οι ισορροπίες

Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη κάνουν λόγο για εσωστρέφεια που πληγώνει την παράταξη - O ΣΥΡΙΖΑ …