Θα χρυσοπληρώσει η Ελλάδα το Βrexit, με 1 δις ευρώ επιπλέον!

EuroStives_473_355

1 δις ευρώ επιπλέον θα πρέπει να βγουν από τα άδεια Ελληνικά κρατικά ταμεία, για να πληρώσει η Ελλάδα την πρόσθετη συνεισφορά της στα ταμεία της ΕΕ, που θα τροποποιηθεί λόγω της εξόδου της Βρετανίας, μιας και σύμφωνα με τον κανονισμό της τα εναπομείναντα  κράτη-μέλη θα πρέπει να καλύψουν το οικονομικό κενό!

Κατά την οικονομική ανάλυση που δημοσιεύει η «Citi»:

«Η αβεβαιότητα που σχετίζεται με το Brexit αναμένεται να εξαλείψει την ώθηση της εμπιστοσύνης που αναμενόταν για την Ελλάδα μετά την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης του προγράμματος διάσωσης.

Μέτα το Brexit και την πτωτική αναθεώρηση της ανάπτυξης του ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου (σε -0,5% σε τριμηνιαία βάση), καθώς και μετά τα σημάδια αποδυνάμωσης των τουριστικών ροών, η Citi προχωρά στην υποβάθμιση των προβλέψεών της για το ελληνικό ΑΕΠ το 2016 σε -1,2% (από -0,7% νωρίτερα), “βλέποντας” έτσι βαθύτερη ύφεση στην Ελλάδα σε σχέση τόσο με τις εκτιμήσεις της ελληνικής κυβέρνησης, όσο και με τις εκτιμήσεις του ΔΝΤκαι της Κομισιόν, και με τις ακόλουθες “συνέπειες” που θα έχει στην ενεργοποίηση του κόφτη δαπανών.

Η Ελλάδα σύμφωνα με την κατανομή του 2014 λαμβάνει ετησίως από την ΕΕ μέσω επιδοτήσεων (και όχι δανείων) 7.095,0 εκατ. ευρώ. Η συνεισφορά της είναι πολύ χαμηλότερη, 1.949,8 εκατ. ευρώ. Δηλαδή έχει καθαρό όφελος 5.162,6 ευρώ ή στο 2,89% του Ακαθάριστου Εγχωρίου Προϊόντος.»


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Ο καιρός την Δευτέρα 17.6.2024

Γενικά αίθριος και μόνο στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις και …