Στον απόηχο της απεργίας των Σχολικών καθαριστριών(VIDEO&ΦΩΤΟ)

KATHARISTRIES POREIS

Για ένα ακόμη διδακτικό έτος ανανεώνονται με τροπολογία που θα κατατεθεί άμεσα, οι συμβάσεις εργασίας των σχολικών καθαριστριών, όπως τις  διαβεβαίωσε ο υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Παναγιώτης Κουρουμπλής, με τον οποίο συναντήθηκε αντιπροσωπεία τους κατά την διάρκεια της 24ωρης Πανελλαδικής τους απεργίας και του συλλαλητηρίου τους έξω από το υπουργείο.

Οι σχολικές καθαρίστριες αγωνίζονται για:

  • επαναφορά του κλάδου στα βαρέα και ανθυγιεινά και καταβολή δεδουλευμένων
  • αύξηση αμοιβής
  • μόνιμη, πλήρη και σταθερή εργασία

  • αορίστου χρόνου συμβάσεις
  • πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα

Ο υπουργός παράλληλα τους δήλωσε πως:  

«Στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου, το οποίο αναμένεται να τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το επόμενο χρονικό διάστημα, προβλέπεται:

  • η παροχή μέσων ατομικής προστασίας και για τους εργαζόμενους με σύμβαση μίσθωσης έργου που ασχολούνται στην καθαριότητα».

í ôçí ÐÝìðôç 30 Éïõíßïõ 2016. (EUROKINISSSI/ÓÔÅËÉÏÓ ÌÉÓÉÍÁÓ)

ΓΣΕΕ και Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας, τάσσονται στο πλευρό τους, καλώντας την κυβέρνηση να προσφέρει «πλήρη και σταθερή εργασία στις σχολικές καθαρίστριες, με συμβάσεις αορίστου χρόνου, με αξιοπρεπείς αμοιβές και με διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών τους δικαιωμάτων.

13568798_1703545773244645_8807809285044365226_o


Σχόλια

To ergasianews.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη και μόνο αυτόν. Παρακαλούμε πολύ να είστε ευπρεπείς στις εκφράσεις σας. Τα σχόλια με ύβρεις θα διαγράφονται, ενώ οι χρήστες που προκαλούν ή υβρίζουν θα αποκλείονται.

Δείτε επίσης

Youth Pass: Πότε θα καταβληθεί και αναλυτικά που θα αξιοποιηθεί

Κατά τον πρώτο χρόνο εφαρμογής του προγράμματος, έως το τέλος του 2023, περίπου 140.000 νέοι …